En gal grøftearbeider og grove kanelsnurrer.

Det har vært en effektiv dag,
nå gjenstår bare det koselige,
være hjemme, lage mat og går tur med Bonnie.

Dagens første oppdrag:

Det blåser og uler ute,
litt småmørkt enda,
men hva gjør vel det,
den gale grøftearbeideren gjør seg klar!

På radioen opplyser de om store vannmengder,
hun vet hva som skal til,
her er det bare å kle seg godt!

I gubbens regnjakke er eventyret igang!

Hun labber avgårde i ulendt terreng,
med grapsen over skulderen,
imens hun spytter skrå!
(okei, jeg gjorde ikke det, men det passet liksom så godt)

Den svære bikkjen følger tett bak,
vinden rusker i pelsen.
(ha ha ikke mye pels å ruske i)

Endelig er hun på plass,
blader og skitt har tettet grøftene,
her er det bare å få det unna,
bikkja hjelper til med de største stokkene,

Den gale grøfte arbeideren puster og spytter skrå så grøften blir brun.
Bikkja jobber som en gal,
De må holde seg fast i vindkastene,
endelig er de ferdig,
den gale grøftearbeideren tørker svetten
(egentlig hadde eg tenkt hun skulle spytte skrå en gang til…)
men da får hun øye på noe nedi grøften!!

En hånd!
En avkappet hånd!!
og det er hun som har kappet den,
da hun slo løs som verst med grapsa!!
Hun ser resten av liket halveis begravet i grøften,
Bikkja har fått ferten og snuser som besatt:

Dette blir en jobb for inspektør Kleivanes og hennes medarbeider,
Suklat Evjotnes.

Oj da, kanskje litt mer drastisk enn det egentlig var….

Idag har jeg bakt grove boller,
tok en god slant havregryn, smør kardemomme, salt og sukker.
Helte over kokende melk,
gikk på trening.
kom tilbake og helte over kokende vann til passe varme,
gjær og mel.
Laget kanelsnurer:

Og boller med tranebær!!!
(aldri smakt før)

Mmmmmm, gjærbakst- min elskede gjærbakst!

Nå skal jeg lage diskesuppe.
(ha ha det så morsom ut, men skulle være fiskesuppe)

Har kokt fisk til katten og koker litt kraft på beina.
Så får vi bruke det vi har,
løk og gulrot tenker jeg.

Og så får vi måke innpå boller til dessert!
Ha en avkappet onsdag videre.!

0 kommentarer til «En gal grøftearbeider og grove kanelsnurrer.»

  1. Herlig, du får det meste til å høres innmari spennende ut (og maten ser alltid ekstra god ut ;). Så må jeg få legge til at etter at du gjorde inntreden i min bloggverden har jeg nå laget både hjemmelaget hvitsaus og kjøttkaker (ikke samtidig altså 😉 Klemklem 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.