Biff er ganske dyrt når man skal ha til hele familien,
og med en kjøttglad gubbe må det ganske mye til.
Et godt tips da er å kjøpe en god fersk klump mørbrad.
Den får du til 99,- kiloen på Kivwi. Firts Price.
Se godt på stykkene og plukk ut en fin bit.
Legg den til temperering uten plast,
skjær så i fine små biffer.
Siden Gubben er tidligere slakter og kjøttskjærer,
ble dette en naturlig jobb for han.
Det er og han som steker biff i familien,
og lager den nydelige fete fløtesausen……
Etter biffene er stekt koker han ut pannen med fløte.
(ja kremfløte selvsagt!)
Litt salt og pepper, sukkerkulør og litt brun maizennajevner.
Serveres med ris, brokkoli, rå løk og cherrytomater.
Hus å ikke steke biffene for mye, heller litt for lite.
Og la de hvile og slappe av litt på et fat med folie over imens du lager sausen og koker brokkoli.
Brokkolien skal jo og bare såvidt ha noen minutters koketid.
Om det smakte???
Ja, det var nydelig!!!
Nå venter sofa og lørdagsgodt.
I dette regnet frister det lite å gå ut.
Men neste helg håper jeg det blir litt fart,
man er da ikke pensjonert enda!!
(selv om pensjonistene faktisk er verst til å feste)
Ha en medium/rå lørdagskveld
Herlige mattips! Her i huset er det pappa som ordner deilig biff. Så virkelig godt ut det der! Kos deg videre i kveld!
Hahah så søtt den ene biffen på det første bildet er formet som et hjerte er det meningen eller helt tilfeldig ? aww..<3
Vi kjøper alltid indrefilet okse fra Italia eller Uruguay. I Sverige koster den knapt 170 kr kiloen. Mørere kjøtt finnes ikke. Jeg klarer ikke seigt kjøtt- og det regner jeg heller ikke med at deres var-så veldig godt ut 😀
Wow, fant deg øverst på Blogshoutlista!! 🙂
nammm 🙂 hadde noe rådyr i dag vi :D!
Såg nydelig godt ut:) Og, enig – sikkert pensjonistene som fester mest….:)
Gunn Berit:Åja, indrefilet er nok mørere. Men alt har mye med hvordan du tilbereder den.Og å se på kjøttet man kjøper.Mørbraden ble mør og god:) Gubben jobbet mange år i kjøttbransjen, vi var da rimelig bortskjemt med indrefilet en vanlig hverdag. Det ble litt overgang å kjøpe indrefilet i butikken;)
Consuming:Hi hi, men der blir du pushet nedover etterhvert som nye bloggshouter strømmer på;)
Har du prøvd??
Niks har ikke prøvd enda. Jobber med overføring av bloggen til wordpress, så gidder liksom ikke sette i verk tiltak her nå. Får heller støte på når den nye siden er oppe og går. 🙂 Men det var veldig morsomt å plutselig oppdage deg der på topp sånn utenfra! 🙂
Den kan jeg godt se ja 🙂 Blir jo slik når man har god tilgang til de beste råvarene 😀