Ja du leste riktig, Gresskar-purè Pizza!!
Dette smakte jeg først i Barcelona,
og det er bare så GODT!!
Kjempe-enkelt å få til,
og perfekt nå når Gresskar er sesongvare:0)
Du kan såvidt se det gule fyllet under osten…..
En blanding av jarlsberg og parmesan……og spekeskinke filèt fra Stranda….
Oh – himmel – dette var godt!!
Før steking lyser den gule purèen opp i høstmørket!
Jeg laget en vanlig pizzadeig, med litt timian i,
siden jeg for tiden har masse krydderurter i vinduet.
Og her kommer fremgangsmåten for gresskar purè!
Kjøp deg et fint gresskar, det blir ganske mye purè av selv et lite gresskar.
Del opp i fire deler, eller mer om du har et større gresskar.
Skjær utav innmaten, den svamp-aktige massen med kjernene i.
Legg gresskaret med skinnsiden opp i en ildfast form,
Ha på 1,5 dl vann (har du større form tar du litt mer)
Sett den i ovnen på 190* i ca 40 minutter.
Har du større og tykkere biter må du la de stå lengre.
Kjenn på de med en gaffel inn i kjøttet (ikke skallet)
Det skal føles som en kokt potet.
Rens innmaten for frø, vask de gjerne for å få av kjøttrestene.
Jeg kastet den svampaktige massen.
Frøene gnidde jeg inn med olje og drysset litt salt på.
Ristet de i ovnen, 200* ca 20 minutter.
Men var vel ikke det beste jeg hadde smakt…
Men disse frøene er veldig sunne da!! Solgte forresten mye sånt i Spania.
Når gresskaret har avkjølt seg litt filetèrer du kjøttet fra skallet.
Skjær kjøttet i biter og ha det i blender/stavmikserbolle.
Mos det godt. Det er mørt og saftig og tar ikke lang tid.
Her kan du og bruke potetstappe/gaffel.
Legg purèen i et kaffefilter og la den renne litt av,
ellers blir den for suppete.
Jeg blandet litt salt og litt urter i purèen, timian og basilikum.
Her må du smake til selv!
Spre purèen utover en tynt kjevlet pizza-deig.
Legg over jarlsberg ost og stranda filètskinke.
Stek den i varm ovn helst med «pizza-effekt» (varmluft og undervarme) 225*
i 5 minutter.
Ta den så ut og legg på parmesan i små skiver.
Stek 5 minutter til (vær kjapp her, ikke la den stå for lenge ute.
Skjær pizzaen i biter.
Og avkjøl den litt på rist.
Nyt så en høstlig pizza, med gresskar!!
Har du smakt dette før??
Den falt i god smak her i Bakkely,
både Gubben og Guttene likte denne,
så bare prøv:0)
Kult<3
Kjenner at jeg er litt skeptisk altså…. 🙂
Consuming:Da burde du prøve;0) Og resten kan du bruke i gulrot/gresskar-kake. Ble godt mottatt den og:0)