Det er onsdag og tid for kake.
Og idag har jeg laget en sitron youghurt kake,
med blåbær og bringebær….
Som tittelen tilsier, anything, kan varieres.
Idag ble det blåbær og bringebær,
og det smakte……himmelsk!!
Fantastisk saftig kake,
etter den er stekt blir den nemlig «soaked» i sitronsirup…..
Yummi!!
Spettet med blåbær og bringebær.
Syrlig og søt på samme tid!!
Oppskriften fant jeg hos
www.smittenkitchen.com
Lemon-blueberry-raspberry yogurt loaf.
Målene her er i cups, en cup er 2.5 dl.
1 1/2 cup + en ss hvetemel.
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 cup yoghurt, naturell. (jeg brukte tyrkisk)
1 cup + en ss sukker
3 store egg
2 ts sitronskall, kun det gule ytterst. (ca 2 sitroner)
1/2 ts vanilje ekstrakt (eller vaniljesukker, eller ekte vaniljepulver)
1/2 cup olje, rapsolje el. lign.
1 1/2 cup blåbær og bringebær
1/3 cup sitronjus.
Sett ovnen på 175*
Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver.
Ha egg, vaniljepulver, yoghurt, sukker, olje og sitronskall i mikseren,
eller i bolle med vanlig visp
Visp det sammen og ha så i det tørre,
visp videre til en glatt røre.
Bland 1 ss hvetemel med frosne/ferske bær
Bland forsiktig sammen med slikkepotten.
Smør og dryss med hvetemel en brødform. ca 9×30 cm
(jeg har og en bit bakepapir i bunnen av formen, også smurt og strødd!!)
Fyll røren i formen.
Sett i ovn, 175* i 50+ minutter.
Jeg måtte plusse på 10 minutter før den var helt stekt.
Sjekk dette med kakenål/strikkepinn
Lag sitronsirupen ved å ha sitronjus fra sitronene i en panne med en stor ss sukker
Varm opp til sukkeret er smeltet.
Når kaken er gjennomstek lar du den stå 10 minutter i formen.
Ha den så FORSIKTIG utav formen og ned på en rist.
Snu den og stikk små hull i toppen.
Ha forsiktig sitronsirupen over kaken sånn at den siver inn i de ørsmå hullene.
Og se på den glansfylte herligheten foran deg!
Kaken blir himmelsk saftig,
Og smakte nyyydelig.
Absolutt en verdig onsdagskake dette, bare prøv!
Er du glad i syrlige sitronkaker som samtidig er nydelig søte??
nam, det der såg godt ut 😀
Så kjempe godt ut !
nam nam 😀
Naam! Kommentere min blogg:)?
NAM! så helt nydelig ut 🙂
shit, det hørtes godt ut! Skal prøve denne 🙂
nammm!
Kjempe fin blogg, kommenter gjerne tilbake, det ville vært koselig ! 🙂
Nam! :O Tror jeg må prøve den ut en gang ja !!:P
Kaken var fantastisk god. Den forsvant fort 🙂
Morten:Bra! :0)
Hva skjedde med oljen? Den er ikke med i oppskriften. Og nå stekes kaken uten. Det blir interessant 🙂
sabina: Hei. Ups, den skulle vært i samtidig med yoghurten. Som du ser på bildet. Nå får du en muligens ikke fullt så saftig kake, men den blir antagelig veldig sunn da 🙂 Håper den blir god likevel…. Jeg har vært inne og ført det på i oppskriften. Beklager…
Venter med spenning… Blir sikkert bra etter sitronsirupen. Gir deg beskjed snarest.
sabina: Spennende 🙂
Hmmm. Den er ikke som din. Smaker veldig sitron, men prøver igjen imorra. Gir meg ikke så lett. Takk for oppskriften.
sabina: Synd…. Lykke til i morgen 🙂