Stekt svinebogstek, med soppstuing og ris.

Jeg kom over en liten bogstek her i uken,
og når det ligger et rått kjøttstykke foran meg,
til 20 kroner,
ja da har jeg middag den dagen.

For hvem sier vi ikke kan spise svinestek med ris, soppstuing, brokkoli  og saus en onsdags kveld?

 
Jeg la steken i en form med et par dl vann,
gulrot, løk og hvitløk i biter og en hel tørked chili.

Der sto den på først 125* i ca 40 min,
da skrudde jeg opp temperaturen til 175*
Kun fordi jeg hadde dårlig tid.
Jeg tok ut steken, poppet inn steketermometer,
og stekte etter det.
68* er akkurat gjennomstekt

Etter å ha stekt en 15-20 min til tok jeg steken ut,
klippet av strømpen og kuttet svoren litt i ruter.
Silte av kraften for å begynne på sausen.

Inn igjen i ovnen, nå med varmluft og grillelement på, for å poppe svoren.
225*
Pass på, dette kan gå fort!

Sjekk temperaturen, og pass på at du treffer på tykkeste midt.

Svoren er halvpoppet, og for en onsdags kveld er dette greit nok!

La kjøttet hvile litt og skjær så i pene skiver.
Gubben var litt bekymret for at kjøttet ikke var HELT gjennomstekt,
det løste han ved å legge skivene noen minutter i den fremdeles varme ovnen.


Kok opp kraften og rør i ca 2 ss maizenna(utrørt i vann), spe med event mer vann,
og juster smaken med mer buljong.

Plukk eller kjøp kantareller,
Stek de i blanding av margarin og smør,
salte og pepre,

og hell så over kremfløte.
Omtrent så det dekker soppen.
La det putre til kremfløten er kokt inn og du har en kremet soppstuing.

Som smaker fortreffelig til kjøttet og risen. 

Og nyt et herlig billig og enkelt måltid,
gjerne en onsdags kveld!

 

0 kommentarer til «Stekt svinebogstek, med soppstuing og ris.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.