GREAT brød med tranebær.

Jeg hadde litt Axa Great havregrøt med røde bær igjen,
som jeg fikk av min søte nabo Jorunn,
jeg er ingen racer på havregrøt hjemme,
for det spiser jeg gjerne to gange i uken i barnehagen,
og det er liksom nok….
Men,
denne blandingen var super å bruke i deigen,
jeg har lager boller av den før,
og nå har jeg laget en herlig brød av resten.

Brødet ble saftig med små søte innslag og gode korn.

Nydelig med brunost

GREAT brød med tranebær.

3 dl great havregrøt med røde bær
4 dl vann
25 g gjær
1 ts salt
2 ss oliven olje
1 dl sammalt hvete fin
ca 5 dl hvetemel

bilde fra google

Jeg har brukt den røde varianten.

 
Ha kokende vann over grøtblandingen og la stå til den er lunken.
Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen og la den gå minst 8 minutter.
Deigen skal såvidt slippe bollen, den er litt klissen.
 
La deigen heve ca 1 time under klede og plast i bakebollen
 
Kna deigen litt og trill en pølse som passer brødformen du skal bruke.
Jeg smører ikke formen, men klipper til en bit bakepapir som jeg har i bunnen.
 
Etterhve brødet under plast ca 30 minutter, sprut litt vann på det,
og stek på 200* i ca 35-40 minutter.
 
Brødet skal løsne fra formen, men må kanskje ha litt hjelp med en smørkniv.
Sitter brødet godt  fast i kantene må du steke litt mer,
ha et bakepapir på toppen om den er godt stekt der.
La brødet avkjøle godt på rist under klede før du skjærer i det.

Og nyt så dette brødet med tranebær og havregryn.

For hjemmebakt er godt!

Ha en herlig lørdag!

0 kommentarer til «GREAT brød med tranebær.»

  1. Sccchmarting! Når vesla sin merkelig havre-allergi gir seg, så blir det havrebrød her ihuset igjen også. Snåle fine ungen, som ligger hos tante i natt. Mammahjertet slår litt hardere, men det blir nok kjempefint.
    Ha en snasen kveld og helg feiende flotte damen bak fjellet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.