God morgen.
Det er bare helt svart ute,
God å sitte inne i varmen,
tenk hvis vi hadde bodd i en hule!!
Uten innlagt vann,
eller strømtilførsel!!
Da måtte vi hatt gode batterier på pc`en da!! ;0)
Og kanskje en stor pc-batterilader borti et hjørne,
som skulle kobles til hvor??
Aggregatet??
Nei vi har det godt,
enda jeg nå kan høre regnet slå mot vinduet …
Det plasker ned ute…..
MEN, jeg kan jo være glad for at vi ikke har ute-do,
at jeg ikke må ta sko på,
gå igjennom mørke og regn,
og sitte på et trekkfullt utedo,
mens nordavindene blåser inn og leker klokkespill med eggstokkene mine!
Ja,
ingenting å syte over her altså!
Igår ble det middagskvelds,
hjemmelaget tomatsuppe og ostesmørbrød av søndagens loff.
Hjemmelaget tomatsuppe er kjapt og SÅ godt,
med egg og macaroni.(finnes under supper på bloggen)
Lørdagens middag derimot,
den var ganske vill!!
Ikke villere enn en hjortebiff, fløtegratinerte poteter, sopp, brokkoli og tyttebær,
samt gubbens fløtesaus! (nei den finnes ikke på pose)
Så fantastisk godt!
Sååå, heldig er dere som har tilgang på hjort,
en hjortebiff er nemlig ikke å forakte!!
(selv om jeg før i tiden trodde jeg ikke likte den stramme hjortesmaken,
aner ikke hva jeg har spist da?
En bukk i brunst kanskje?? ;0))
Nå må jeg henge i her,
men her kommer først dagens husmortips!
Et høstlig tips!
Får.
Slaktesesongen for lam er september-oktober,
og da faller prisen, ofte 10-15% under gjennomsnittet.
Det lønner seg derfor å kjøpe et helt, eller et halvt lam om høsten!
Alle deler av lam kan brukes i husholdningen,
alle deler kan saltes,
f.eks til fenalår, pinnekjøtt eller sprengt lam til koking.
Lam tåler dessuten lengre fryselagring enn annet kjøtt og flesk,
fordi fettet ikke har så lett for å harskne.
Nest etter kalv er lammekjøtt det møreste og mest lettfordøyelige.
Ja ja, sånn er det,
her er bare å løpe til slakteren…..
tviler på de har halve lam i butikken….
Men det må jo være litt gøy da,
å slenge et halvt lam på kjøkkenbenken,
og rope på Gubben og se på når han parterer det….
Og trenger du parteringshjelp,
ja så kan jeg nok låne ut Gubben altså,
men han er på timepris!!
(dessuten vet han ikke om det!)
Men partering,
det kan han!!
(nå kjente jeg at jeg ble litt engstelig,
med alle de fæslige krimbøkene jeg leser,
der morderen parterer liket før han kvitter seg med det….)
Hm,
hvordan skriver jeg meg ut av sånne digresjoner???
Jeg må hente matpakkebrød i frysen,
nå er jeg glad jeg laget langpannebrød og puttet i frysen!
Tirsdag,
jeg skal på møte etter jobb,
og siden på kake hos min far.
Hurra for deg Pappa!
Som har bursdag idag……
Han fyller 82 idag …..(det var 82 sant?)
Og for noen uker siden sto han ute i veien og støpte og snekret opp et flott gjerde for noen i slekta.
Håper jeg arver hans lette og ledige kropp:0)
Nå skal min lette og ledige kropp vekke noen tunge og trøtte guttekropper,
høres nemlig ikke ut som om de kommer sprettende og morgenfriske nedover trappen….
Merkelig!!
God tirsdag!
Skulle ønske jeg hadde noe familie som drev med jakt… RÅDYRKJØTT er søren meg godt. Indefileten smelter jo på tunga! Meh.
Oh, jeg husker den jula farmor kjøpte en halv gris, og drev på med partering og sylting og kjøttkaking, og ribbing av den på kjøkkengulvet. Ganske fascinerende.
Ha en fin tirsdag!
Heisann. Her er det også en rolig morgen, vi måtte ha stearinlys på frokostbordet – og gleder oss litt til adventstiden. Du må hilse så mye til din far og gratulere med dagen 🙂 Klem fra Dorthe 🙂
RagnaRock:Herlig! Skulle gjerne sett på den kjøkkengulv-aktiviteten;0)