Smuldrepai med eple og aroniabær, stor form.

Denne kaken/desserten var så god at jeg måtte lage en til,
i stor form denne gang!
Og så det er sagt, aroniabærene kan gjerne sløyfes,
de er vanskelig å få tak i, og paien smaker nydelig som ren eplepai og!!
(tror faktisk Gubben likte den best uten bær….)

Jeg testet og ut ferske (fra pose) kokosflak som garnityr,
det smakte godt til,
men skulle vært lagt på kun det siste kvarteret av steketiden,
for her ble de litt mye stekt!
Men det smakte godt til.

Og varm smuldrepai med is er bare….fantastisk!

2-3 epler (kommer an på størrelsen, gjerne syrlige norske epler)
2 dl aroniabær (svartsurbær) (kan såklart sløyfes, ikke så lett å få tak i)
3/4-1 pakke ferdig vaniljekrem, piano e.l.

1 dl brunt sukker (gjerne blanding brunt sukker/rørsukker)
1 dl hvetemel
2,5 dl havregryn, små
100g smør (ekte!)

Is til servering.


Legg aronia bær i sukkerlake en stund (1,5 dl varmt vann, 1/2 dl sukker)
Smør en paiform, sprut i vaniljekremen.
Bland smeltet smør med mel, havregryn og sukker.
(og kjenn den gode lukten!)

Skjær epler i skiver og trykk ned i vaniljekremen

Ta bærene ut av sukkerlaken og legg de innimellom epleskivene.

smul over smuleblandingen. (best å bruke hendene)
Og ha på litt kokos, ETTER at kaken har stekt i 15 minutter,
ellers blir kokosen litt svidd!!

Stekes i ovn 200* ca 30 minutter.

Nytes lunken med vaniljeis…..

Høstens beste!!

0 kommentarer til «Smuldrepai med eple og aroniabær, stor form.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.