Smuldrepai med Epler og Aroniabær, månedens søtsak!

Noe så godt!!
Og så får du attpåtil en real dose antioksidanter på kjøpet!!
Genialt spør du meg!!
Månedens søtsak hos
http://sotasaker.com/
er nemlig  – syrligt –
Og disse bærene kalles faktisk chokberry på engelsk,
antagelig fordi de er så sure at munnen snurpes sammen,
men blander du de i noe søtt…..da smaker de nydelig!

Jeg laget en med bare epler, og en med epler og aronia bær.
Og som du ser…..vaniljekrem i bunnen…

 Varm pai med is…..
sukk!!

Smuldrepai med Epler og Aroniabær.

(to små terteformer, for vanlig paiform, doble oppskriften)

50 g smeltet smør
1/2 dl hvetemel
1/2 dl brunt sukker
1 dl havregryn, små

1-2 dl vaniljekrem
1-2 epler, sure fra hagen helst..
ca 1 dl aroniabær (til begge paiene, jeg tok bare på en)
kanel

 
Bland sukker, mel og havregryn.
Legg aroniabærene i litt sukkerlake. (varmt vann og sukker)
 
Ha det smeltede smøret over i bollen og rør godt sammen.
 
Smør små terteformer og legg i vaniljekrem,
jeg brukte tine piano krem idag.
trykk nedi eplebiter, dryss over litt kanel og stapp aroniabærene innimellom eplene.

Aroniabærene er proppfull av antioksidanter!!
 
Legg smuldrefyllet i klatter over eplene og bærene,
stek i ovnen på 200* i ca 15 minutter. (lager du i vanlig paiform må du forlenge steketiden,
se på grynene, de skal bli krispig og lysebrune)

Herlige høsten!!!

I dag har vi hatt deilige gløtt av sol imellom regnbygene,
det gjør godt!

Og å spise høstens beste antioksidanter var slett ikke vondt det heller,
for dette var bare…..Nydelig !!!!!!

Se flere syrlige søtsaker her

0 kommentarer til «Smuldrepai med Epler og Aroniabær, månedens søtsak!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.