Langpannebrød. Perfekt til matpakken!

Og ellers når du måtte ønske,
tiner på et blunk i brødristeren,
og kan smøres frossen  til matpakken og,
når det er lunsj er den tint.
Altså et perfekt brød å ha i frysen.

Og så vanvittig saftig og godt!!

Halvparten går i fryseren, resten forsvinner nok raskt,
men det aner meg at dette holder seg saftig og godt i flere dager!

Lite arbeid og lite rot, her hever den i langpannen begge ganger.
Teknikken fant jeg hos Trines matblogg,
men oppskriften har jeg satt sammen selv!

2 dl store havregryn
4 dl skummet melk
3,5 dl vann
40 g smør (eller 2-3 ss olje)
50 g gjær
1 dl knuste linfrø (helsekost)
1 dl lyse psylliumfrø (helsekost)
2 dl sammalt hvete fin
1 ts salt
1 liten ts sirup
ca 10 dl hvetemel.

Knuste linfrø kan erstattes med vanlige,
psylliumfrø kan erstattes med sesamfrø/solsikkekjerner eller bare droppes.

 
Jeg ble yr og glad da jeg oppdaget nye frø hos helsekosten.
Disse måtte jeg prøve. Og de ga saftig og godt brød! Psylliumfrø skal også være svært bra for magen!!
Lag grøt av havregryn og melk, i den kokvarme grøten legger du smør og blander i frø.
 
La den stå ca 5 minutter og bland så i vann, til du får passe temperatur til gjæren. (lunken)
Ha så i de resterende ingrediensene, hold igjen litt på hvetemelet, deigen skal være litt klissen.
 
Ta den klissete deigen og trykk utover langpannen som er kledd med matpapir.
Får du problemer med slikkepotten, bruk litt mel, eller sprut litt olje på slikkepotten.
La deigen heve som den er i formen, 30-60 minutter
 
Trykk deigen sammen med slikkepotten, og ta så frem pizzahjulet,
lag fine ruter og strø på solsikkekjerner eller anne ønsket garnityr, eller ingen;0)
La så deigen heve opp igjen, (du kan gjerne forsterke rutene 15 min før steking,
de glir litt i hverandre.) 
under plast, i 30-45 minutter
Spray den med vann, og stek den på 210* i ca 25 minutter.

Avkjøles på rist.
Nå har du brød til mange gode matpakker.

Eller til mange gode måltider…..

Dette må da være sunt??
Det går ihvertfall kjøpebrød en høy gang,
i min gane!

Kanskje en idè å sette en deig,
så har du til matpakkene i morgen:0)
Hjemmebakt eier!! (16 år idag jeg!)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.