Fridagen min på onsdag var en deilig dag,
plutselig hadde jeg bakt en hvetekrans…..
Med vaniljekrem….
Søt Gjærdeig blir aldri feil,
selv ikke på en onsdag;0)
Vaniljekrans
2,5 dl melk
ca 25-30 g gjær
0,5 dl sukker
40 g smeltet smør/margarin
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 dl havremel
ca 5,5 dl hvetemel
Ca en halv boks ferdig vaniljekrem (piano) + kanel og sukker
Lunk melken og smelt smøret, ha alt i bakebollen og kjør til en seig deig.
La heve under plast ca 30-60 minutter
Kjevle ut et rektangel, men ikke så bredt som til skillingsboller.
Sprut på to rader vaniljekrem, og dryss kanel og sukker mellom radene.
Brett enden over vaniljekremstripen.
Gjør det samme med den andre stripen og trykk godt sammen midten
Brett rullene mot hverandre og klem sammen til en tykk rull. Rull den litt forsiktig på bordet.
Legg den ned i en GODT smurt randform som har plass for heving.
La deigen heve til godt over kanten, ca 30-45 minutter.
Stek på 200* ca 30 minutter
Legg over et bakepapir når den begynner å få farge for å hindre den blir svidd på toppen.
Følg med på stekingen, når den slipper kanten av formen pleier den være stekt.
Men ta gjerne litt ekstra for å være sikker!
Før en kniv langs kanten inne og ute for å løsne om den sitter fast,
sukker og vaniljekrem kan jo gjøre at den henger.
La den avkjøle på rist.
Det ER lurt å vente til kaken er kald før man skjærer i den,
ellers renner vaniljekremen litt ut som her……
Vi tok en skje rispgelè og puttet i hullet,
det smakte friskt til!
Ellers kan jo en klatt is være godt nedi der,
eller krem…
Mulighetene er mange,
bruk de;0)
Nå skal jeg på fjelltur,
og akkurat nå er det faktisk opplett!!
Men tror jeg satser på støvler og regntøy likevel….
Ha en strålende torsdagskveld!
Herlig! :b namnam!
Åhhh…Namnam… Vet du, du lager så mye godt at jeg kjenner kiloene kommer smygende bare av å lese oppskriftene dine… =)
Kanskje det er dét jeg skal bruke den siste melkeresten til!! 😀 Kan man sløyfe havremelet?
RagnaRock:Klart du kan, bruk vanlig hvetemel:0)
Virkelig digger denne! Baker den ofte og har med på jobben og får like mye skryt hver gang 🙂
Leo: Så bra:) Takk for tilbakemelding:)