Grove rundstykker med gulrot og solsikkekjerner.

 Det er SÅ godt med hjemmebakt,
og når man i tilegg kan gjøre det sunt,
og faktisk billigere enn i butikken,
ja så er det vel verdt de få kaloriene du bruker på en deig!

Slenger du på litt salat og papria,
ja så får du alt!!!

Og ikke minst,
en god metthetsfølelse etterpå.
Mye fiber i disse,
men samtidig nok hvetemel til å gjøre de luftig og lette.

Gullspettede solsikkeruter.

2 mellomstore gulrøtter
3/4 pakke gjær
1 ts honning
1/2 dl kulturmelk (kan erstattes med melk/vann)
2,5 dl vann
1,5 dl kruskakli
1,5 dl sammalt hvete fin
1 dl solsikkekjerner
1/2 dl linfrø
1 ts salt
6 dl hvetemel
(event. 2 ss olje/smør)

 
Rasp gulrøttene fint og ha de i bakebollen,
varm vann og kefir, bland det med gulrøttene, la blandingen bli lunken.
Ha gjæren og resten av ingrediensene i bakebollen og la maskinen gå minst 8 minutter.
Deigen skal være litt klissete, klien suger litt veske under heving.
 
La deigen heve under plast ca en time.
(uhevet uten lys, hevet med lys;0))

Form deigen til to lengder. Trill pølser pg trykk de litt flate på bakeplaten,
Skjær de i biter, og la etterheve under plast ca 30 minutter.

Stek i midten av ovnen, 220*, som skrues ned til 200* i ca 20 minutter.
Avkjøles på rist.

Når bitene er avkjølt skjærer du de i to,
og smører de med ditt favoritt pålegg!
God tyggemotstand i solsikkekjernene.

Hurra for hjemmebakt!!

Baker du ofte??

0 kommentarer til «Grove rundstykker med gulrot og solsikkekjerner.»

  1. Det der minner meg om de deilige rundstykkene som du brukte å lage på jobb. Savner de. Har prøvd meg å lage de selv, men de blir liksom ikke helt det samme. Skal definitivt prøve den oppskriften der. P.s. Hollingrottene(eller hva de het) var en suksess til kaffen:)
    -Vegard

  2. Vegard:Wow, du imponerer! Hallongrottone;0) (bringebærgrottene) altså, så bra:0) Gjærbakst er en øvelses-sak, så bare prøv igjen;0)Vi baker fremdeles hver mandag med restene av havregrøten:0)Håper du får svingt deg litt på kjøkkenet på jobb og da;0)

  3. Som sagt tidligere er jeg ingen ener på kjøkkenet,men bake syntes jeg kan være morsomt og de rundstykkene der skal jeg prøve,det er så flott at du legger ut så mange gode oppskrifter,det gir inspirasjon:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.