Høstens enkleste og beste eplekake??

Den ble ihvertfall veldig god,
laget med skikkelig syrlige epler fra hagen,
og søt vaniljekrem inni…..

og såklart, perlesukker og kanel……
Mmmmmm, høst!!

En kremdott  her hadde nok satt prikken over i`en…..

Denne serverte jeg på sommerfesten lørdag,
(som jeg insisterer på å kalle sommerfest, enda så mye det regnet og blåste!)
(det blåste nå faktisk ikke når jeg tenker meg om….)

Eplekake med vaniljekrem.

125 g smør
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg
1 ss vann
2 ss sitronsaft
ca 2,5 dl vaniljekrem (jeg brukte pose for koking)
2-3 store epler, 4 små hageepler
perlesukker og kanel

 
Rør romstemperert smør og sukker hvitt,
ha i et og ett egg. Rør imellom hvert.
Sikt i hvetemel og bakepulver, ha i kaldt vann og sitronen.

 
Skrell eplene og skjær de i flak. Strø med sukker og kanel.
Ha ca 2/3 av deigen i en 22* form, kledd med bakepapir i bunnen og smurt.
Klatt vaniljekremen oppå,

 
og dekk med resten av deigen, prøv å få mest deig ut i kantene.
Stikk så eplebitene ned i deigen.

 
Og strø til sist over perlesukker og mer kanel

 
Stek kaken på 175* i 1 time.
Legg bakepapir over formen på slutten om kaken blir for mørk.


Og nyt eplekake med vaniljekrem inni…..
og gjerne en klatt is…..

Nyt høsten!!

Nå sitter jeg inne,
etter en aldeles klissande våt fjelltur,
med Radioresepsjonen på øret,
og en hund som søkte ly fra regn og vind i annenhver stein.
Men vi koste oss,
og vi koser oss enda mer nå,
tørr og varm,
inne,
med god grunn til å kose oss litt ekstra en mandagskveld.

Rundstykkene er straks ferdig stekt,
nå skal jeg lage omelett til gutta kommer fra trening,
våt og sulten skal bli tørr og mett!!

Nyt mandagskvelden!!

0 kommentarer til «Høstens enkleste og beste eplekake??»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.