Dots-iskake med seig browniebunn…. og sesongens bær!

Sesongens bær fant jeg i frysen;0)
Kaken var herlig,
et stykke var nok,
denne nytelsen rekker til mange,
eller til mange turer i frysen av meg…..

Hjemmelaget is med dotsbiter….

Oh yeah!! Denne var populær!!
Bærene, og da spesiellt ripsene gir en syrlig motvekt,
perfekt!!

(oppskriften fant jeg i Kamille)

Dotsiskakedrøm.

Bunn:
125 g smør
1,5 dl hvetemel
4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 egg
3 dl sukker

Topp:
1 pk dots kjeks, double brownie
3 dl kremfløte
4 eggeplommer
4 ss sukker
1 ss vaniljesukker

 
Pisk egg og sukker, smelt smør og bland det med det tørre.

 
Nyt duften av kakao og godt smør i salig harmoni….
Pisk egg og sukker, her trenger du faktisk ikke kjøkkenmaskin.
(Majoren brummet fornærmet fra hjørnet sitt….)

 

Bland eggeblandingen med kakaosmørdeigen og ha røren i en smurt 24* form.

Bre deigen utover og sett kaken i ovnen, 175* i 25 minutter.
La kaken avkjøle seg helt!

 
Hakk dotskjeksene, pisk egg og sukker til eggedosis.
Pisk kremen stiv.

 
Bland eggedosis og krem forsiktig sammen.

 
Bland de knust kjeksene i og ha røren over den kalde bunnen, som står i formen.
 
Bre iskremen forsiktig utover,
jeg hadde tre ekstra kjeks som jeg pyntet med.

Frys kaken minst 4 timer
Ta den ut, skjær kanten løs og sett den på fat,
pynt med bær.
Risp er nydelig til!!

Slett ikke dumt,
slett ikke dumt!!

Nyyyyyt søndagen!!

 

0 kommentarer til «Dots-iskake med seig browniebunn…. og sesongens bær!»

  1. skal prøves ut 😉
    Kul blogg!
    Jeg har spørsmålsrunde på bloggen akkurat nå. Det hadde vært kjempegøy om du hadde kommet med i hvert fall et spørsmål =) Beste spørsmål vinner linking eller vurdering!
    Digger designet ditt forresten <3

  2. Ser nydelig ut! Som vanlig er du velkommen til å poste bilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du vil vise frem til flere:-) Hilsen Kristine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.