Her kommer en «morgendeig»
altså en deig som hever om natten,
og settes rett i varm ovn om morgenen.
Helt genialt for ferske hjemmebakte rundstykker til frokost,
og matpakke….
Grove og gode med gulrot og linfrø.
Gulrotrundstykker, kaldhevet deig.
1 gulrot, revet
1 dl grovt rugmel
1 dl samalt hvete grov
1 dl sammalt hvete fint
1/2 dl linfrø
1/2 dl rismel
1,5 ss tørrgjær
1,5 ss olivenolje
1 ts salt
3 dl hvetemel
2,5 dl vann
Og har du ikke rismel, så erstatter du det bare med hvetemel.
Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen kvelden før,
(kaldt vann) la maskinen gå minst 8 min, deigen blir ganske løs.
Sett den til heving i kjøleskap natten over, tildekket med plast.
Da eser den opp omtrent som dette.
Sett ovnen på 250* Ta deigen ut og finn frem en ss og en skål med vann.
dypp skjeen i vann og scop ut store ss deig.
Legg de på bakepapirkledd plate,
og form de gjerne litt med den våte ss. (må gjerne dyppes flere ganger)
Sett de inn i varm ovn, og senk temperaturen til 225*
Stek de ca 15 minutter, avkjøl på rist.
Vips var det frokost,
med smakfulle saftige rundstykker:0)
God morgen:0)
De så skikkelig saftig og gode ut!:D
SV: Ja tenkte på det:) La leserne stemme på det bildet de liker best:) Kanskje mest rettferdig:)
Hehe:D Jeg må fikse premie først, så blir det konkurranse:D
Du altså. Den morran jeg har en deig klar til steking er der kryss i taket, snør kremboller opp ned osv, for det hadde vært en happening rett og slett.
Så herlig! Så veldig godt ut.
Jeg har bakt boller med hamp og rått palmesukker nå og putta en form med rå sjokolade i frysern, så jeg føler meg litt flink på kjøkkenting i dag.
Takk for smilet, du er skjønn!
Ha en vanvittig behagelig kveld, det skal jeg prøve på. Spinna i morrest og er fortsatt sliten;/
Mmmm, ser ut som herlige rundstykker 🙂
Den skal jeg prøve en gang..
Hvor mye vann som skal til hadde du ikke skrevet….
Lillian: Ups! En forglemmelse der. 2,5 dl vann skal det være. Skal rette det opp. takk for oppmerksomheten 🙂
Jeg brukte dobbelt så mye vann…. Blir spennende å se i morgen tidlig da når jeg skal lage rundstykker med klissete deig 😉
Lillian: Spennende:) Kan godt hende de blir bra. Husk bare på å steke i varm ovn. 250* gjør susen. Gi gjerne tilbakemelding om resultatet, syntes egentlig 2,5 var lite vann, men det stemte i hht en annen tilsvarende oppskrift…
Jeg baker så og si aldri, for jeg hater å bli klissete på fingrene. Så var genialt å bruke skje 🙂
Jeg stekte de på 250° i 15min, men lurer på om de kanskje burde stått 20min, syns de ble litt tunge og deigete inni…? Ennå jeg brukte «bakerens hemmelighet, luftigere deig» 🙂
Men jeg kommer absolutt til å prøve meg flere gang på disse, for de smakte godt 🙂 Og regner med at med lunken veske kan man heve en times tid for så å spa de ut med skje?
Lillian: Hm…kan være veskemengden som gjorde dem tunge og deigete. Med litt mindre veske vil de nok blåse seg opp bedre. Ikke sikker på hvordan de vil oppføre seg med kun 1 times heving….men kan godt vær edet går helt fint:) Så gøy at du prøver. Og takk for tilbakemeldingen:)
Da har jeg testet med 1 pose tørrgjær, lunkent vann, heving og etterheving. De ble veldig bra 🙂
Byttet også ut 1/2dl av hvetemelet med havergryn 🙂 Fikk disse mye mer luftig enn når jeg lotcde heve over natten.
Lillian: Så bra det funket 🙂 Varmhevet deig blir nok litt luftigere ja, og havregryn i deigen gjør dem saftig…Så fint du kom med tilbakemelding:) Takk:)