Ble dagens middag.
Koteletter uten ben idag,
saftige og gode.
På en seng av stekt ris lå «kontoletten» som en konge!!
Og den smakte nesten litt kongelig og,
på en onsdag!!
Kotelettene marinerte jeg i:
1/2 dl soyasaus
1/2 dl terriyakie saus
ca 2 ss søt soyasaus
en liten bit finhakket: chili, fersk ingefær og hvitløk
Bland alt i en ildfast form.
Og legg kotelettene i.
la de marinere minst en time på kjøkkenbenken.
Stek de så raskt på en grillpanne for fin stekeskorpe.
Legg de tilbake i marinaden (som varmer seg i ovnen mens kotelettene steker)
Og sett de i ovnen, ca 1 time på 175*
Rasp en gulrot, hakk en halv paprika og en liten bit selleristang + 1/2 hvitløk
og fres dette i litt olje til grønnsakene er møre.
(men fremdeles litt chrispy krispig, krønsji, knasende,spenstige eller sprø…)
Ha i noen ss soyasaus over grønnsakene og ha på kokt ris.
(jeg hadde vel ca 4-5 dl ukokt ris, som altså var KOKT!!)
Bland godt og ha til sist over 3 sammenpiskede egg.
Rør rør rør til egget stivner.
Ferdig!!
Serveres gjerne med rå løk, og dressing for de som liker det.
(det var litt godt…..)
Ganske enkel middag,
litt tid til marinering og steking.
Men da kan du jo gjøre noe annet,
lese litt i en bok,
eller bytte en bleie,
eller lufte hunden…….
Middagen var ihvertfall veldig god!
Smakelig måltid:0)
mmmm….. ser jo bare så nydelig ut!
Tove:Takk:0)