Møre, saftige kylingklubber med himmelsk saus…

Søndagsmiddagen ble nydelig,
kyllingen blir så mør og saftig når den blir marinert på denne måten.

Og får ligge å kose seg minst halve dagen på kjøkkenbenken…

For siden å bli stekt i masse grillkrydder….

Møre kyllingklubber.

2 kg kyllingklubber, rå, tint.
250 ml kokosmelk
2,5 dl kulturmelk (eller dobbel mengde av ene sorten)
1 dl søt chilisaus
2 ts sambal Olek

Bland ingrediensene og legg kyllingen oppi,
vend gjerne litt på den i løpet av dagen,
den kan stå på kjøkkenbenken (ikke i solen da…)
hele dagen!

   
Når kyllingen har fått marinert seg lenge og vel, dekker du en ildfast form/langpanne med folie.
Dryss grillkrydder over hele folien, vær raus!
Legg kyllingklubbene oppå med en klype (eller bli godt grisete på fingrene….)
Og dryss et godt lager grillkrydder oppå klubbene også.
Ikke tørke av eller la marinaden renne noe særlig av, bare legg de rett oppi,
marinaden lager god smak til sausen.
Sett de i ovnen på 200* og stek ca 30 -40 minutter til skallet er lysebrunt og du ser de begynner slippe benet. 


Øs så kraften over i en kjele.

 
Kok opp kraften og ha i ca 1 ss utrørt maizenne, ca 1/2-1 dl kremfløte og smak så til,
trenger du salt?? (min var mer enn salt nok) trenger du mer fløte?? litt sukker??
SMAK!


Legg klubbene på et fat, kok ris, og wok sukkererter brokkoli og blomkål.
lt
Et fantastisk måltid.
Den sausen var bare helt himmelsk!

Har du prøv denne type marinade før?

God mandag!

0 kommentarer til «Møre, saftige kylingklubber med himmelsk saus…»

  1. Niks, ikke prøvd noe sånt. Bllir ofte de ferdige i pose her i huset altså… Så fint det nederste bildet med svart bakgrunn var. Har du redigert det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.