Majoren har såklart savnet meg,
og jeg han,
så igår måtte vi lage oss en deig,
en skikkelig god og grov en,
med masse deilige korn utenpå…
Og en myk og god innside,
full av havremel og havregryn,
og linfrø for en optimal tyggenytelse….
Dette ble også dagens frokost,
og de var like gode idag,
som da vi satt ute med svigermor og svigerinne i går.
For de likte de og….
Korn & havre rundstykker.
3 dl havregryn, store
2,5 dl kokende vann
1 ts salt
3 ss olje (solsikke e.l.)
3 dl havremel
1 dl linfrø
2,5 dl vann
50 g gjær
5 dl hvetemel.
Frøblanding til garnering: solsikkekjerner, sesamfrø og gresskarkjerner.
Ha kokende vann over havregrynene,
la stå litt,
ha i salt og olje,
havremel og linfrø.
ha i resten av vannet,
hos meg var vannet kaldt,
og det ble da perfekt temperatur,
her må du kjenne etter,
når blandingen er lunken,
ha i gjær og mel
og la kjøkkenmaskinen gå lenge og vel til en god seig deig,
hev ca 1 time.
Ferdig hevet deig.
(jeg er litt utav bilde takingen,
ble ikke så mange bilder…..)
Lag rundstykker,
runde eller avlange,
dypp dem i vann og rull dem i frøblandingen.
Etterhev 30-45 min under plast.
Og stek på 225* ca 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.
Og nyt et hjemmelaget nydelig måltid!!
Den nøtteaktige smaken av frøene utenpå gir en unik smaks opplevelse,
synes jeg;0)
Bare prøv:0)
Når jeg leser innleggene dine kjenner jeg at jeg nesten får lyst til å bake… 😉
Kjempe flotte å se på 😀 Sikkert veldig gode også 😉
sigridfraenget:Hiv deg i det:0) Jo mer du baker jo gøyere blir det;0)Og takk:0)
Tusen takk for god oppskrift! De smakte kjempegodt, og jeg gleder meg allerede til frokost!
Jeg måtte steke dem litt lengre enn de 15-20 minuttene, men jeg tror min ovn kan være litt dårlig.
Leve enkelt: Så flott:) Takk for tilbakemelding:)