Blomkålen er på sitt beste, og det er vanskelig å gå forbi uten å ta med en i korgen.
Denne retten laget og spiste jeg første gang på husmorskolen.
Den gangen var jeg ikke særlig begeistret for blomkål,
men baconet og sausen fallt i smak.
Mener og å huske at vi hadde poteter til,
så pastaen jeg serverer til er nok min egen ide.
Og jeg synes det passer mye bedre til!
Start med å renske bladene fra blomkålhodet, la stilken være på,
skjær den så hodet står fint av seg selv, og stikk kniven inn i stilken så den får et kryss i midten.
Dette for at hodet skal bli jevnt kokt.
Kok i saltet vann til mørt.
Legg i en skål og pakk inn i folie imens du lager resten.
Stek bacon, (jeg hadde lite bacon og slang på noen ekstra biter med morr pølse, veldig godt)
Ta ut og legg på papir.
Bruk fettet i pannen og lag hvit saus (hvetemel og melk)
Ha i litt kremost om ønskelig. (ja, selvsagt hadde jeg det!)
Kok og smak til med salt og pepper.
Husk du skal ha bacon sammen, ikke salte for mye.
Bland litt bacon inn i sausen og ha resten til pynt på toppen.
Legg blomkålhodet på et fat, hell over saus og bacon.
Vær forsiktig, sausen renner sine egne veien, litt av min tok en tur på kjøkkenbenken! 🙂
Kok pasta (denne bør være ferdigkokt i dette øyeblikket) og server med en liten tomat eller to.
Voilà! Gubben og gutten fornøyd! Skal ikke mer til;)
Gubben kom forresten med en ny blomkålidè som vi ikke har prøvd:
Gratinert blomkål.
Det blir neste blomkålmiddag her i bakkely!
Nå skal jeg på teater øving!!
Stilig blogg og fint design !
😀
Marita Josefine:Takk:)
Dette så utrolig godt ut.
Så dette skal testes en dag 🙂
MAT SKAL FAKTISK SE GODT UT, DET BURDE DU VITE SOM HAR EN MATBLOGG!
Å BACONE ER SVIDD
BLURG
FEIT MAT FOR FEITE FOLK
HILSEN FLESKEFAR
Nam, så godt! :b
Det ser kjempe godt ut. Fikk virkelig lyst å lage sånn jeg også. Jeg er kjempe glad i blomkål og spesielt blomkål suppe…nam nam. God og salt.
Så godt ut (:
Lasse:Hei du fleskefar. Baconet er ikke svidd, morr pølsen er godt stekt, men ikke svidd den heller. Og jeg er ikke feit;)
Ha en fettfri aften;)
Tips; Blomkålform som beskrevet bak på blomkålsuppeposen er veldig godt 🙂
(Bare les på posen på butikken og evt. lag suppen selv uten pose etterpå).
Monica:Ahhhh, snedig tips. Jeg skal kikke i butikken:) Takk for tipset!