Japanese style bacon and cheese bread!

Jeg laget et nytt brød til kvelds igår,
skikkelig brøddag igår.

Dette ble laget med tangzhong metoden,
d.v.s. at jeg laget en sauslignende grøt av mel og vann,
lot stå over natten,
og brukte dette i brødet.

Hva det gjorde eller hva det var godt for??
Aner faktisk ikke,
men brødet ble nydelig godt:0)

Fylt med god lagret ost og stekt bacon,
ble det er god kvelds.
Guttene spiste dette med kebab dressing til,
og jeg fikk beskjed om at denne måtte jeg bare bake oftere:0)

Et mektig og flott brød.

Oppskriften fant jeg hos
www.christinesrecipes.com

Og det heter:

Japanese style Bacon and Cheese bread
(Tangzong method)

Start dagen før og lag tangzhong

50 g mel
250 ml vann

Bland sammen mel og vann til klumpfri røre,
varm opp, medium/høy varme, rør hele tiden.
Når røren starter å tykne tar du den av platen.
Det skal bli som en tyk saus,
sånn at du ser spor etter sleiven når du rører.
Ha sausen i en skål og dekk med plast,
oppbevar i kjøleskap over natten.
Man bruker bare halvparten av denne,
så kanskje lurt å halvere??

Bacon og ostebrød.

350 g hvetemel
55 g sukker
1 ts salt
1 stort egg
2 ss melkepulver (brukte coffe mate, kan og utelates)
125 ml melk
120 g tangzhone, (halvparten av den du laget)
2 ss tørrgjær
3 ss smør, romtemperert

Stekt bacon og en god ost,
mengde etter ønske.

 
Ha alt det tørre i bakebollen, lag en grop i midten og ha i tangzhonen,
siden denne var kjøleskapkald, varmet jeg melken godt og blandet det litt sammen,
før jeg hadde egget i. (pass på det ikke blir for varmt)
 
La kjøkkenmaskinen gå til du har en seig deig, ha så i romtemperert smør,
og la deigen jobbe seg godt sammen igjen.
Jeg måtte tilsette ca 1,5dl hvetemel ekstra for at min deig skulle bli passe.
Bruk slikkepotten, rund deigen til en ball og ha den i en smurt bakebolle.
La den heve godt opp, ca 40 minutter.
 
Del så deigen i 4, trill boller og la dem hvile under plast i 15 minutter.
 
Kjevle hver firdel til en oval, og legg på ønsket mengde revet ost og stekt bacon.
Rull sammen til en rullepølse.
 
Legg i brødform med skjøten ned.
Jeg brukte en litt vid brødform,
her må du justere rullene etter formen din.
Eventuellt lage 5ruller??
 
La etterheve 40 minutter oppå ovnen med plast/klede over.
Pensle med pisket egg og strø gjerne litt ost på toppen.

Stekes på 180* i 35-40 minutter.
Ha et bakepapir på toppen mot slutten, da den blir veldig mørk.

Ta brødet ut av formen og la det avkjøle på rist.

Serveres med en god salat kanskje??
Eller som guttene likte det, med kebab dressing;0)

Det var godt, og det gikk unna på brødet!
Bare prøv:0)





0 kommentarer til «Japanese style bacon and cheese bread!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.