Dagens middag, fiskekaker i grovt brød med kålsalat.

Nykålen er herlig,
og jeg elsker disse kålsalatene.
Heldigvis gjør resten av familien og det,
enkelt og sunt tilbehør!



I dag diktet jeg sammen en dressing selv,
siden det var fiskekaker ville jeg ikke ha oregano i.

Kålsalat

1/2 lite nykålhode.
ca 3 ss olje, raps
1 ss hvitvinseddik
1/2 ss sukker
1/2 ss dijonsennep
ca 1/2 ss sitronsaft
Litt sitronpepper

Kokt vann

Kok opp vann og hell det over finsnittet kål


Bland sammen dressingen, smak til og juster smaken til du står der og bare:
MMMM, JAAAA, MMMM. Da er den bra:0)

Bland kålen i og la den avkjøle seg.
Sett i kjøleskap og oppbevar den der med lokk.

Grove rundstykker til fiskekakene

2 gulrøtter, finrevet
3 dl lunkent vann
25 g gjær
2 ss olje, oliven
1 ts salt
2 dl sammalt rugmel, grov
ca 6,5 dl hvetemel.

Ha alt i bakebollen og kjør til en god deig,
minst 8 minutter.
Hev under plast i en time.

Trill rundstykker og legg på bakebrett.

La de heve ca 30 minutter, spray med vann og stek dem på 200-225*
I ca 20 minutter.

Avkjøl på rist og vent litt før du skjærer dem opp.

Det grove rugmelet og gulroten gir en litt sprø skorpe,
og en svært saftig indre.
Perfekt til middag!!

Min favoritt,
Hellmanns majones, barbequesaus, kålsalat og fiskekaker.
Mmmmmm, enkelt men nydelig middagsmåltid!



0 kommentarer til «Dagens middag, fiskekaker i grovt brød med kålsalat.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.