Brød med skåldet rugmel og havregryn,
det blir bare så saftig og gir en så god smak.
Et sommerlig måltid.
Hjemmebakt er godt!
Nå sitter jeg faktisk og spiser en bar skive,
som slett ikke er tørr,
den er supersaftig og spises lett uten pålegg!
Og dette er altså dagen etter brødet ble bakt!
Jo dette må jeg si meg fornøyd med!!
Saftig havre/rug brød
2 dl havregryn store
2 dl grovt rugmel
5 dl vann, kokende
2 ss smør
50 g gjær
1 ts salt
1 ts sirup
1 dl vann, kokende
ca 6 dl hvetemel
Ha havregryn, rugmel og smør i bakebollen,
hell over kokende vann og la det stå til det blir kaldt.
Ha så i en ny dl kokende vann for å få opp igjen temperaturen,
rør den godt inn i rug/havreblandingen,
ha i resten av ingrediensene og la maskinen jobbe ca 8 minutter.
La deigen heve 1 time under plast.
Form til ønsket brødform/rundt brød.
Etterhev under plast og kjøkkenhåndkle i ca 30-40 minutter.
Stek på 225*, men senk til 200* etter 5 minutter.
ca 30 minutter på store rundstykker, 40 minutter på et lite brød.
Sommer og sol med frokost i hagen.
Laks og Gubbens eggesalat, med litt tangkorn på toppen.
Joda, vi har det godt!
Deilig:)blir alltid inspirert av alt det gode du presanterer!
Nå har jeg lett lenge og over alt etter et god, saftig og enkelt brød med rug og havre. Med enkelt mener jeg uten melk, uten for mange ingredienser og at det ikke tar 2-3 dager å fullføre. Dette ser veldig godt ut, og matcher aller mine kresne behov, gleder meg til å se resultetet! 🙂 Blandingen med rug/havre og smør står på benken nå… :))
Kjellz: Så bra:) Da håper jeg virkelig det smaker 🙂
Det her er noe å prøver! Anbefaler mye. Nå det her brødet har blitt barnas nye favoritt 🙂 Takk for oppskriften.
Addis: Ååå, så koselig å høre! Takk for tilbakemelding 🙂
Er det vanskelig uten eltemaskin?
Tenkte å prøve nå..
Har en ganske stor bolle man kan elte for hånd i
Vidar: Neida, bare kna godt for hånd du, gjerne litt lengre og om du orker. Fin trening er det og 🙂 Lykke til!