Mmm, det dufter nybakt og vi har spist ferske rundstykker,
myke og saftige,
med en sprø overflate dekket av smakfulle korn!
Kornene gir en utrolig god smak,
og når de ligger utenpå rundstykket blir de «ristet» i stekeprosessen,
og smaker enda bedre!!
Hva med egg, tomat og majones…….
Nydelig!!
Rundstykker med korn
2 dl store havregryn
3 dl vann, kokende
1 ts salt
2 ss smør
25 g gjær, fersk
2 dl fint rugmel
ca 5,5 dl hvetemel
Først skolder du havregrynene med det kokende vannet,
ha også i smøret da så det smelter.
La det stå til temperaturen er passe lunken til å ta imot gjæren.
Ha så i resten av ingrediensene, men hold igjen på hvetemelet.
La maskinen gå til du har en saftig, akkurat samlet deig.
Når gjæren legges rett i uten å røres ut er det viktig at deigen går ganske lenge i maskinen,
ca 8 minutter er greit:0)
Sett til heving.
Etter ca 1 time triller du ut rundstykker.
Lag en skål med ønsket frøblanding,
jeg brukte: sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner og ristede gresskarkjerner. (men bruk gjerne vanlige)
Og en skål vann.
Dypp rundstykket første i vann,
og rull det så godt i frøblandingen.
Legg på bakepapirkledd plate og la det etterheve under plast i ca 35-40 minutter.
Stek de så på 200* (la ovnen stå på 225* når du setter de inni, skru så ned)
I ca 20 minutter. Avkjøl på rist.
Etter de har avkjølt seg litt, skjær opp og smør på,
ta de med ut når solen skinner og nyt de på et gammelt trebord,
i det glitrende regndråpekyssede gresset,
Eller på en solvarm steinhelle!
God lørdag!
De så kjempegode ut!
Så utrolig fin blogg!
Ha en super dag videre og en fantastisk sommer 😀 KOS DEG!!!!
Jeg hadde satt utrolig pris på om du ville ha sett på bloggen min og kanskje lagt igjen en liten kommentar 😀
PS- Jeg har konkurranse på bloggen min der du kan vinne premie til 2000kr bare ved å kommentere!!!
Liker desverre ikkje de frøene! Men det såg FANTASTISK godt ut! 😀
Nå fikk jeg lyst på rundstykke med egg til frokost:) Ha en fin søndag.