Grateng av skinkerester…
og litt bacon.
Brokkoli, blomkål og pastinakk….
og makaroni.
I en kremet tomatsaus!
Med et nydelig foccaciabrød til
Som ble saftig og luftig, med fetaost og soltørket tomat,
og ene siden bare krydder og basilikum, for Gutta.
Og akurat dette brødet tok jeg ikke oppskrift på,
slengte bage sammen en kjapp deig før jeg gikk på tur med Bonnie,
og da blir det selvsagt helt perfekt:0)
Men sånn ca:
3 dl lunkent vann,
1-2 dl siktet rugmel
1 ts salt
1 ss olje
25 g gjær
hvetemel, til den akkurat slipper bollen.
Stekes 225* nederst i ovnen i ca 25 minutter
Bland alt i bakebollen og la den kjøre i vei!
La heve 1 time, kna den og legg i form,
etterhev ca 30-45 minutter
Trykk fingrene nedi med fersk basilikum, soltørket tomat, fetaost og litt krydder,
og godt med oljen, gjerne den fra tomatene.
Strø godt med fingersalt over.
I gratengen hadde jeg sommerskinke, litt bacon, pastinakk, blomkål
og brokkoli.
Sausen laget jeg av:
ca 2-3 ss smeltet margarin, ca 2 ss tomatpure freser med.
Ca 2 ss hvetemel røres i, spe med vann til en jevn saus.
ha i ca 50-100g kremost, litt sitron, litt sukker, litt salt, litt pepper, litt basilikum.
Her er kluet å SMAKE, smak deg frem til DIN perfekte saus!!
Stek baconet først, legg til side,
stek så pastinakk,
og ha deretter i blomkål og brokkoli,
la de steke med til fargen på brokkolien er gnistrende grønn!
Ha i en smurt ildfast form sammen med kokt makaroni og skinken – baconet.
Bland alt og ha over sausen.
Bland alt sammen igjen.
Ha over rikelig med revet jarlsbergost.
Eller bare litt om du vil!
Og nyt et fortreffelig måltid!!
Tenk at rester kan være så godt!!
God middag!
Mm, fantastisk. Alt høres så enkelt ut for deg. Lucky you! Jeg hadde måttet stå i timesvis på kjøkkenet… 🙂