Søndagsmiddag fra sørstatene!

Lørdagsmagasinet i BT hadde igår oppskrift på en herlig sørstatsmiddag.

Mør og sprøstekt kylling,
Mac and cheese og
Gravy.

Dette var et riktig kaloririkt måltid,
m.a.o., det smakte utenomjordlig godt!

Kyllingen var mørnet over natten/7-8 timer i kulturmelk.
Bruk kylling lår (deles i to ved leddet) eller en hel kylling.
Sil av  kulturmelken, krydre raust. (salt pepper cummin, kajennepepper grillkrydder)
vend godt i mel.

Stekes i gryte med ca 1/2 cm olje i. Ca 10 min på hver side.

Mac and cheese:

300-400 g makaroni kokes al dente.
3 ss smør
3 ss mel
1 ss dijonsennep
ca 7 dl H melk
salt/pepper
3 sjalottlauk
en bunt kryderurter.

Lag saus og la koke i ti minutter. Smak til.
la den avkjøle til finger varm og ha i:
1 egg
300g lagret ost. (jarlsberg lagret var godt!)

Spar litt ost til toppen.

Hell i smurt form, dryss over ost
og brødsmuler som er stekt i litt smør i en panne først.

Bakes i ovn 180* til gyllen.

Gravy:
Lag gravy av ca 1/2 – dl av stekeoljen.
Viktig å få med alle bitene i stekeoljen.

varm oljen og rør i 3 ss hvetemel.
Rør i 5 min uten at det blir brunt,
hell i litt og litt H-melk til passe konsistens.(ca 5-7 dl)
La koke i 10 min,
smak til med salt og pepper.

Ikke mye grønnsaker her nei!!

Men det ble suksess!
Gubben og guttene var hinsides av lovord.
Det var rett og slett sinnsykt godt, som en av guttene sa:)
Og en perfekt rett for gubben og meg, som var på festligheter igår,
og hadde behov for litt hjemmelaget junk mat:)

God søndags kveld!

0 kommentarer til «Søndagsmiddag fra sørstatene!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.