Espresso-chocolate shortbread.

Eller espresso sjokoladekjeks.
Nydelig var de iallefall
i
Kjeks med ekte smør,
kaffesmak og sjokolade…

En herlig skål med knasende sprø sjokoladekjeks..

Oppskriften fant jeg hos
http://smittenkitchen.com/

Jeg gjorde den om til norsk…

Espresso sjokoladekjeks

1/2 ss espreso pulver
1/2 ss kokende vann
100 g smør
1 dl sukker
1/2 ts vaniljeekstrakt
2,5 dl hvetemel
ca 75 g sjokolade, mørk

 
Bland espressopulver og kokende vann,
sett til side og avkjøl, imens rører du mykt smør og sukker hvitt.
 
Gjør klar ingrediensene. Ha epsressoblandingen i smøret og miks videre.
 
Ha så i mel og miks videre.
 
Ha i den hakkede sjokoladen,
og kjenn den herlige duften av deigen…..Åh…..
Kjevle til en tynn leiv og legg den i kjøleskapet MINST 2 timer!!
 
Ta ut leiven som nå er pinn stiv!
Spreng opp posen.

Kutt leiven i passe firkantede biter

Og legg på bakebrett.
Prikk deigen med gaffel (oj, det glemte jeg…..gikk greit altså…)

Stekes på 165* i 18-20 minutter.
Avkjøles på rist.
Og NYT!!

Oppbevares i tett boks,
og de holder seg sprø og god til maaaaange kaffekopper!

Enjoy!



0 kommentarer til «Espresso-chocolate shortbread.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.