«Sukkerkjeks» med lyseblå glasur….

Kjeks er alltid kjekt å ha i boksen,
og disse ble sprø og gode,
men lyseblå frosting som nesten blendet oss!!

Søte sprø sukerkjeks…..
bare en til…..

En skål med kjeks og en god kopp kaffe…..


Oppskriften fant jeg hos
http://www.joyofbaking.com/

Jeg har gjort den om til norsk.

Sukkerkaker med blå glasur.

200g mel
115 g smør
100 g sukker
1 stort egg
1 ts vanilje exstrakt
1/2 ts natron

Stekes ca 10 minutter på 175*

Royal icing

1 eggehvite
1 ts sitronsaft
150-160 g melis, siktet
konditorfarge

 
Rør mykt smør og sukker hvitt,
Finn frem resten av ingrediensene.
 
Ha i egget og vaniljen, pisk godt sammen, ta ned fra kantene med slikkepotten.
Ha i melet og miks det FORSIKTIG sammen.
 
Legg deigen i kjøleskapet tildekket i minst en time.
Kjvele den deretter ut til ca 1 cm tykkelse,
bruk godt med mel, deigen er myk,
og børste heller av overflødig mel til sist.
sjekk hele tiden at deigen ikke henger fast i underlaget.
 
Stikk ut ønskede figurer, sett så hele bakeplaten i kjøleskapet i minst 10 minutter.
(jeg fikk akkurat plass i brushyllen!)
Og stek så  på 175* i ca 10 minutter.

Lag royal icing!

Pisk eggehviten og sitronsaften, pisk så i melis + farge og bruk blandingen straks,
den stivner fort.
 
Glaser kjeksene, litt vanskelig å få de helt glatte,
men de ble da lysende og sprudlende!!!

Sammen med de mystiske sjokoladespettede espressokejksene lyser  de virkelig opp.

Og har du først tatt en…..
er det veldig vanskelig å ikke ta en til…..bare en til…..




0 kommentarer til ««Sukkerkjeks» med lyseblå glasur….»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.