Hva??
Må man ikke bake kake 2 pinsedag??
Åja, det trodde jeg!!
Ja ja, nå er det nå gjort….
Den ble ganske så lekkert god altså……
Myk og saftig,
med en farlig god karamell på toppen…
I Bakkely er det godt å leve,
med karamellkake på fat,
og vaniljeekstrakt på krukke!
(neida, den skal ikke drikkes til,
den er i kaken! Det er jo ren sprit!!)
Sa jeg at kaken ble god??
Oppskriften fant jeg idag på
http://smittenkitchen.com/
Jeg har gjort den om til «norske forhold».
Oppskriften er og halvert og passer til en liten form.
Doble den gjerne og bruk en langpanne (ikke av den største typen)
Karamellkake.
2,5 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 liten ts natron
50 g smør
1,25 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 stort egg
1, 25 dl kulturmelk
Topping
1,25 dl kremfløte
62,5 g lysebrunt rørsukker
1/2 ss sirup
1/2 ts vaniljeekstrakt
Stekes 175* i ca 25 minutter for mine små former,
35-40 min for en dobbel oppskrift, stor form.
Bland mel, natron og bakepulver, gjør klar ingrediensene.
Imens lar du temperert smør og sukker røre seg hvitt i maskinen.
Ha i et egg. (hvis dobbel porsj, ta ett og ett egg)
Og vaniljeekstrakt.
Ha så i godt ristet kulturmelk, og bland dette forsiktig i røren.
Sikt så på melblandingen, og bland forsiktig i 2 omganger.
Nå har du en herlig deig, fyll den i ønskede former,
Nei, jeg skal ikke lage muffins, men bruker de store formene for å få tre små kaker.
+ en brødform.
Stekes i ovn 25 min 175*
Imens lager du toppingen.
Ha ingrediensene uten vaniljeekstrakten i en tykkbunet kjele,
La det koke til det tykner, ca 15-20 min.
Ha så i vaniljeekstrakten.
Når kaken er kald (avkjøl på rist, først 10 min i formen,
siden løsner du den med kniv og tar den forsiktig utav.
Avkjøles videre på rist)
Vær forsiktig og pass på å at karamellen er tykk nok til at du får en fin overflate,
og noen deilige renninger på sidene…..
Og da er det vel bare å nyte da!!
For denne var bare herlig….
Tror vi spiser resten med is til dessert jeg!!
God mandag!!
Mandag!!
Hah, herlig!
Namme nam! 😛
Nydelige bilder av en sinnsykt fristende kake! :O)
Creativboligstyling.:Takk:0)