Kylling med ost og urter i Bacon……

Dagens middag er inntatt,
en herlig kyllingrett,
med det jeg hadde for hånden….
(og jeg kjøper inn så jeg har «for hånden»)

Kyllingen ble servert på en seng av ris med kremet saus,
og en salat med italiensk dressing over.

Kyllingen er fylt med ost, honning og basilikum,
og surret med bacon.


Du trenger kylling filèt, bacon, god lagret ost, honning og basilikum.

Skjær litt ekstra inn på den allerede løse «lommen»
Strø med salt og pepper,
legg inni en tykk bit ost med en stripe honning på,
og en raus neve basilikum.
(det var kanskje litt mye, men det hørtes så flott ut, «en raus neve»!)

Legg de i en ildfast form med olje i bunnen,
Skjøtene på baconet ned!
Stek først 15 min på 175*
Øk deretter temperaturen til 200* og stek videre 20 minutter.
Uten noe dekke over!

Ta kyllingen ut og la den hvile minst 10 minutter.
Her blir masse kraft fra kyllingen, den kan du bruke i sausen.


Kyllingsaus.

1 dl kremfløte
ca 50 g kremost, mandarin/ananas
3 dl vann
en buljongterning, høns (event 3 dl kraft om du har)
(bruk gjerne kraften fra kyllingen, smak til, kanskje du ikke trenger buljong??)
1-3 toppet ts maizenna (jeg brukte 1 ts= veldig tynn saus)
1 ts sitron
1/2 ts sukker
Pepper, minst 5 kvern…


Smelt kremosten i fløten,
ha i kraften/buljongen men spar 1/2 dl kaldt vann til å røre ut maizenna i.
Når sausen koker skikkelig rører du utrørt maizenna i  i en tynn stråle.
La den koke minst 5 minutter.
Ha i sitron, sukker og salt og SMAK!!

Juster sausen til din smak!
Og få gjerne ungene/gubben til å smake og!
(eller kjerringen for den del!!)


Kok ris og lag salat,
lager du salatdressing (italiensk brukte jeg idag)
Så ha i to ts sukker i blandingen,
(og litt ekstra vann)
det har jeg lært fra Hoa på jobben,
og det gjør underverker for smaken!!!

Ja?? Ka du sei??
Kan dette være en middag for deg??



  


0 kommentarer til «Kylling med ost og urter i Bacon……»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.