Briocheèr med vaniljekrem og sjokolade….eller vaniljekrem og kanel….

Oh hendelse, disse ble bare …..bare …..ÅH!!!!
GOD!!!

En Brioche i det grønne….

Med vaniljekrem og kanel…

eller sjokolade og vaniljekrem…..

Mmmmm, myke og saftige Briocheèr,
Livet er herlig!!
 

Det beste med denne oppsklriften er at den er enkel,
og du slipper å venter over natten på at den skal ese ferdig….

Jeg har trålet brioche oppskrifter,
og endte opp med en fra
http://detsoteliv.no/

En herlig nettside med masser av inspirasjon!!!

Jeg har gjort litt om på oppskriften,
brukte litt mer gjær, tok salt i, brukte viking melk,
og som vanlig halverte jeg oppskriften,
for det holder med litt…..
I hvertfall sånn som jeg driver på….
Skal du ha vanlig oppskrift må du altså doble denne!

Briocheèr med vaniljekrem.

25 g gjær, fersk
1,25 dl melk/viking melk
60 g sukker
1 egg
265 g hvetemel
60 g romstemperert smør

Fyll: vaniljekrem
kanel
sukker
lys kokesjokolade

 
Bland alt i en bolle,(untagen smøret)
 jeg startet med kun 200g mel og lot maskinen jobbe i et par minutter.
Til en så løs deig bruker jeg K kroken.
 
Så hadde jeg i resten av melet,
og lot maskinen gå ytterlige noen minutter til deigen var klissen og seig.
Ha så i romstemperert smør i to omganger. La maskinen gå i mellom hver gang.
 
Bruk en slikkepott og skrap ned fra sidene innimellom eltingen.
Til sist har du en litt klissen og saftig deig,
sett til heving.
 
Hev opp ca 1 time, Jeg tok den ned etter ca en time og lot den heve opp igjen en gang til.

Bruk godt med mel og kjevle ut et rektangel,
deigen er løs, her må du kjevle med lett hånd og bruke grod med mel.
 
Smør vaniljekrem utover deigen,
Og du, lag din egen da!!
Du aaaaaner ikke så god den er,
og det tar ikke lang tid,
Jeg laget den imens deigen hevet,
Og har en god klatt igjen til annet bruk….
Oppskriften ligger her.

Strø sjokoladebiter over halve deigen
 
Og sukker og kanel over resten.
Rull deigen forsiktig sammen,
Pensle vekk overfladig mel imens du ruller.
 
Du har nå en rull!
Skjær opp i biter, ca 10 stk.
Ha i former, stive muffinsformer eller i muffinsbrett.
Gikk helt fint uten papir i muffinsformer og.
 
Sett til heving under plast ca 20-25 minutter
 
Nå har den hevet godt opp, pensle med en blanding av egg og melk!

Stekes på 190* i ca 15-20 minutter
Avkjøl på rist, ta utav muffinsbrettet for å unngå kondens.


Dette var bare helt nydelig,
og den hjemmelagde vaniljekremen er bare fantastisk!!

Dette er nydelig. Oppskriften ligger fremdeles her ;0)

Og dette er vel verdt å prøve til kaffekosen
(oj så gammel jeg hørtes nå…)

Eller nytes ute på et gammelt kjøkkenbord som morfaren min har laget,
Mens fuglene kvitrer og kristorntreet dufter,
med lunkne Briocheèr og iskald hjemmelaget rips/solbær saft,
hadde guttene og jeg en fin stund i hagen idag!

Fortsatt god onsdag!







 

0 kommentarer til «Briocheèr med vaniljekrem og sjokolade….eller vaniljekrem og kanel….»

  1. Har lovd minstemann i huset at vist det regna i dag, noe det gjør skulle vi kose oss med baking:-)) Så i dag blir bloggen din god å ha da du har så masse spennende oppskrifter:-) Gleeede meg te han våkne så vi kan planlegge i lag:-) Ha en flott dag:-)

  2. Kristine Geli: Hei. Her skal det være 265 gram hvetemel:) Og ikke dl. For det har du rette i , det hadde blitt mye det:) Har rettet opp i det nå. Takk for oppmerksomheten:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.