Min Indiske middag: Kylling i hjemmelaget curry saus.
Dette har skjedd:
1 gulrot
2 stilker stangselleri
2 løk
1/2 kinesisk hvitløk
1 stor tørket chili m/frø
1-2 ss hot curry pulver
Hakket og surret i litt olje.
Etter ca fem min: hell over en boks kokosmelk, ca 2-3 dl vann en hønsebuljongterning(eller fond) og en slump kremfløte.
La koke ca en halv time.
Kjør stavmikserer i til en glatt saus.
Ta en kylling og parter den!!
Det er alltid litt skummelt, men egentlig veldig gøy og ikke vanskelig!
Sikkert ikke perfekt, men stolt jeg:)
Fres stykkene i olje og ghee. (eller olje og litt smør)
Ha de i sausen og la det koke ca en time..
Mangochutney:
1 løk
1 mango
2-3 ss sukker
4-5 ss balsamicoeddik
Surr løk først, ha alt i og la putre noen timer.
Naan brød:
ca 2,5 dl lunt vann
litt olje
10 g gjær
litt salt
hvetemel til løs deig.
Sett i kjøleskap natten over (eller 6 timer siden jeg glemte det igår)
Lag 4 flate brød, etterhev en halv time, prikk og stek.
Dette blir spennende, gubben er ikke begeistret for Indisk og jeg har med vilje unngått kanel i maten, for gubbens skyld;) Så nå gjennstår det bare å se om det faller i smak:)
Maten putrer nå på komfyren, solen skinner atter igjen og jeg går ut og plukker bringebær:)
Følg med, følg med, i mitt Indiske eventyr…..