Indisk oppdatering….

Min Indiske middag: Kylling i hjemmelaget curry saus.

 Dette har skjedd:
  1 gulrot
2 stilker stangselleri
2 løk
1/2 kinesisk hvitløk
1 stor tørket chili m/frø
1-2 ss hot curry pulver
Hakket og surret i litt olje.
 Etter ca fem min: hell over en boks kokosmelk, ca 2-3 dl vann en hønsebuljongterning(eller fond) og en slump kremfløte.
La koke ca en halv time.

Kjør stavmikserer i til en glatt saus.

Ta en kylling og parter den!!
Det er alltid litt skummelt, men egentlig veldig gøy og ikke vanskelig!

Sikkert ikke perfekt, men stolt jeg:)
Fres stykkene i olje og ghee. (eller olje og litt smør)
Ha de i sausen og la det koke ca en time..

Mangochutney:

1 løk
1 mango
2-3 ss sukker
4-5 ss balsamicoeddik

Surr løk først, ha alt i og la putre noen timer.

Naan brød:

ca 2,5 dl lunt vann
litt olje
10 g gjær
litt salt
hvetemel til løs deig.

Sett i kjøleskap natten over (eller 6 timer siden jeg glemte det igår)
Lag 4 flate brød, etterhev en halv time, prikk og stek.

Dette blir spennende, gubben er ikke begeistret for Indisk og  jeg har med vilje unngått kanel i maten, for gubbens skyld;) Så nå gjennstår det bare å se om det faller i smak:)
Maten putrer nå på komfyren, solen skinner atter igjen og jeg går ut og plukker bringebær:)

Følg med, følg med, i mitt Indiske eventyr…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.