Dette Italienske bondebrødet liker jeg godt,
det er enkelt og få til,
blir saftig og smakfullt,
og passer kjempegodt som foccaciabrød!
Her servert med Brie, honning og ruccola, disse hadde jeg med på gjensynsfest igår.
Med soltørkede tomater i deigen, salt på toppen,
osten og den deilige sødmen fra honningen,
samt en krisp fra smakfull ruccola, Åh
jeg synes iallefall det er nyyydelig!!
Her må du begynne dagen før,
men det skal ikke store anstrengelsen til altså!!
Italiensk Bondebrød
(jeg halverer denne oppskriften til en plate foccacia)
3 dl vann, kaldt
3 dl siktet rugmel
50 g gjær, fersk
Lages dagen før.
8 dl siktet rugmel
11 dl hvetemel (1 dl mindre til foccacia)
4 ts salt
1-2 ss olje
7 dl vann, lunkent
eventuellt krydder/soltørkede tomater i olje.
3 ss smletet smør
krydder etter ønske.
Rør sammen surdeigen og la den stå minst 12 timer,
da ser den kanskje sånn ut,
her ser vi at surdeigen har vært oppover kanten og har nå seget ned igjen….
Det er helt greit!
Ha resten av ingrediensene i bakebollen, jeg bruker soltørkede tomater i olje,
og bruker den oljen i brødet og. God smak og fin farge.
La deigen gå minst 5-8 minutter, den skal bli litt seig til foccacia.
Sett den til heving under plast minst 30 minutter.
Imens smelter du smør og blander godt med krydder i.
Jeg brukte pizzakrydder, cumin, paprika og grillkrydder.
La stå og trekke.
Deigen har nå eset godt ut,
Hell den ut på bakepapir (to plater om du bruker hel oppskrift!)
Ta kryddersmør på slikkepotten,
og klem deigen utover platen
Du har nå en flat og kryddeduftende plate brød,
sett til etterheving 30 minutter under plast.
(eller ødelegg et kjøkkenhåndkle…)
Ferdig hevet prikker du forsiktig med fingrene dine,
og strør så over godt med fingersalt.
Stekes i ovene, 200* i ca 20-25 minutter.
Ta ut platen, ta av bakepapiret og la den avkjøle på rist.
Skjær opp i passe biter,
server som den er til suppe e.l.
Eller server med Brie, honning og salat-
Fantastisk godt!!
MMm enda en deilig oppskrift! Deilig!
Blir så imponert over bakekunnskapene dine, kunne ønske jeg hadde mer tid til akkurat det. men kanskje jeg får det nå, for nå skal jeg bare gå å «ruge» haha den siste tiden 😉
Helt imponert eg! Det ser utrolig godt ut! Få-katt-ja!;-)
Creativboligstyling.:Hi hi ruge er bra:0) Og når jeg baker så mye maler jeg desto mindre….Og der er jo du helt unik:0)
Pernille Jørgensen:Få-katt-ja….Ha haha, den var ny:0)
Oi! Dette så jo ikke så vanskelig å lage! Hmm… Kanskje jeg lager litt brød i kveld, da? ;o)
Jeg elsker det brødet! Har blitt laget ofte, men ingenting slår å dra til Italia og spise alle variantene di har der:)