Om du har sett Dexter,
(uten s…..)
Har du og hørt om Key Lime Pie,
jeg ramlet over en oppskrift,
og merkelig nok,
den inneholdt kondensert melk, viking melk,
og jeg hadde en boks som måtte brukes innen juni…
Den så god ut,
Med eggeplommer og lime….
En fantastisk overflate før den ble stekt….
Og et nydelig stykke pai ferdig stekt….
Jeg fant oppskriften hos
http://www.leila.se/
Men enten har jeg misforstått,
eller så manglet der noe sukker….
For den ble…..snurp snurp…..sur!!!!
Gubben og jeg vrengte ansiktene våre,
denne var bare altfor sur…
eller er det bare oss???
Nå lurer jeg på,
har du smakt Key Lime pie???
Er den så sur??
Har du en oppskrift på den Perfekte Key Lime Pie??
Mottaes isåfall med takk!!
Så synd – håpet å finne knall-oppskriften! Har ikke tatt sjansen på å prøve selv enda. Dexter, knall!
slowfoodfastfood:Ja sant:0)
Jeg har smakt paien tidligere i uken og likte den kjempe godt, skal høre med kollegaen min om han har oppskrift på kaken for den var ikke sur:)
Tjukkebolle:Åh så bra, venter i spenning:0)
Jeg lagde denne paien i går og fikk akkurat samme resultat som deg!! Reddet meg litt inn ved å ha veeeldig søt pisket krem oppå. Så kikket jeg litt rundt på nettet for å se hva som gikk feil (det var derfor jeg tilfeldigvis havnet her :)). Man skal vist ikke bruke Viking melk, men en fra feks Nestle, som er mye søtere og tykkere. Egentlig skal det vel også være en spesiell type lime; «key lime», som også er søtere enn den vanlige. Kommer nok til å ta den enkle varianten å bare ta litt sukker i fyllet neste gang siden jeg aldri har sett noen key lime 🙂
Grete:Ahhhh, takk for oppklarende svar:0) Setter pris på det. Tror nok jeg gjør som deg og velger den enkle varianten, sukker:0)
Prøv med feks, nestle sin kondenserte melk (har flere varianter på innvandrerbutikker også)
Ser Grete har sagt det allerede, men da blir kaken mye bedre!
Marte:Ah, ja, ante ikke det var forskjell på de, har nemlig en svensk type ligende og. Men neste gang skal jeg SMAKE før jeg steker;0) Takk:0)
Ser flere har sagt det, men vikingmelk er overhodet ikke et samme som kondensert (søt) melk! Tror vi er flere som har gått på den smellen..
I kaker og bakst, er det som regel søt kondensert melk de mener ( ihvertfall i amerikanske oppskrifter slik som i key lime pie).
Innvnadrerbutikker selger swwtended condensed milk til 18-20kr/stk.
Ica, meny etc. selger dem til 50kr/stk…
Og smaken er den samme!
Anne:Jepp, til og med DET har jeg funnet ut nå, og kjøpen konsekvent kondensert melg på Asiatiske butikker:) Ellers takk for info, og godt jeg ikke er alene om å ha begått denne tabben;)
Det er viktig å bruke Søtet kondensert melk! (Viking er ikke søtet!)
Anders Prytz:Akkurat. Jeg har lært:)