En flott påske krever en verdig avslutning,
så denne påskedag kan vi bruke til å spise opp all påskens herlige mat.
Men til frokost vil vi ha ferske rundstykker!
Gullgule påskerundstykker!
Bakt med maismel får de en fin gylden farge.
Og med godt pålegg ble det en frokost verdig en 2 påskedag!
Påskerundstykker med maismel.
2 dl melk
1 dl store havregryn
1,5 ss smør
1 dl vann
25 g gjær
1 ts salt
1 ts sukker
3 dl maismel
4 dl hvetemel
(dette er en lys deig, siden jeg feirer siste påskedagen,
bytt gjerne ut litt mais og hvetemel med grovere kaliber)
Kok opp melken, ha i havregryn og la det koke litt, ha i smør og la det stå og trekke litt.
Ha det så i bakebollen, ha i kaldt vann og vent til temperaturen er fingervarm.
Ha så i salt, sukker, gjær, maismel og halvparten av hvetemel i bollen og kjør ivei.
La deigen gå 8-10 minutter, spe med mer mel til deigen akkurat slipper bakebollen.
La den heve godt opp under plast.
Trill påskefine rundstykker,
her triller jeg runde boller, men med en liten «rulle» til slutt,
så de blir til små korte pølsebrødlignende rundstykker.
La de heve godt opp, ca 35-40 minutter.
Pensle de med egg/melk/ eggehvite/ vann og strø på valmuefrø!
Stek de 225* i ca 10-15 minutter
La de avkjøle på rist,
smør så på hva hjertet ditt måtte begjære!
Og god frokost!!
I dag blir det rester til middag,
vi skal i bursdagsbesøk først,
trening og restemiddag til sist.
Viktig å spise opp gode middagsrester,
og de gratinerte potetene og lammesteken er virkelig verdt å spise opp.
Nå skal jeg innta sofaen med en bok,
OG sjokolade!
Her skal påskesnopet spises opp!
Goooood mandag!
Ser deilig ut. Ønsker deg en god påskeavslutning