Påskemiddag!

Av og til er det godt med en gammel kjøttskjærer i hus,
Gubben benet ut lammelåret,
stappet det i strømpe,
og vips!
Verdens fineste lammestek!


Ferdig utbenet lammelår, krydret og pepret med hvitløk.

Sag av en tomflaske,
og press steken inni.
Tre på strømpen,

og trykk kjøttet ut igjen ferdig strømpet!

Stram igjen på kantene og voilà

En nydelig lammestek!

Den stekte vi 2 timer på 125*
I form med ca 1 dl vann, løk og gulrøtter.

De siste 10 minuttene økte jeg temperaturen,
så fikk den fin farge mot slutten.

Sjyen silet jeg, kokte opp med maizenna og litt sukkerkulør.

Imens hvilte steken under folie.

Fløtegratinerte poteter med masse ost,

Mørk og kraftig sjysaus

Saftig og mør lammestek

Et perfekt langfredagsmåltid!!
Mett nå!


0 kommentarer til «Påskemiddag!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.