Av og til er det godt med en gammel kjøttskjærer i hus,
Gubben benet ut lammelåret,
stappet det i strømpe,
og vips!
Verdens fineste lammestek!
Ferdig utbenet lammelår, krydret og pepret med hvitløk.
Sag av en tomflaske,
og press steken inni.
Tre på strømpen,
og trykk kjøttet ut igjen ferdig strømpet!
Stram igjen på kantene og voilà
En nydelig lammestek!
Den stekte vi 2 timer på 125*
I form med ca 1 dl vann, løk og gulrøtter.
De siste 10 minuttene økte jeg temperaturen,
så fikk den fin farge mot slutten.
Sjyen silet jeg, kokte opp med maizenna og litt sukkerkulør.
Imens hvilte steken under folie.
Fløtegratinerte poteter med masse ost,
Mørk og kraftig sjysaus
Saftig og mør lammestek
Et perfekt langfredagsmåltid!!
Mett nå!
Smart tips med farrisflaska. Takk! Lammesteika ser deilig ut
slowfoodfastfood:Bare hyggelig, han har et par tjuvtriks på lur Gubben;0)
Hvor får du tak i strømpen?
bendix: Hm…Jeg har en mann som er tidligere kjøttskjærer, og har sånt i kjelleren.. Spør i en skikkelig kjøttbutikk, de kan sikkert være behjelpelig:)