Brød til hytteturen!

Jeg skal på hytten,
og ville gjerne ha ferskt brød med,
som jeg hadde bakt selv!
Løsningen ble å sette en kald deig før jeg gikk på jobb!

I denne hadde jeg:

5 dl kaldt vann
50 g gjær
3-4 ss olivenolje
3 dl grov rug
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 ts salt
ca 7-8 dl hvetemel.

Finn frem ingredisensene,
dette kan jo gjøres kvelden før hvis man har dårlig tid om morgenen.
 
Ha alt i bakebollen, hvetemel til sist, ikke ha i alt på en gang.
Vannet helles i og la maskinen gå ca 8-10 minutter.
 
Der har du en fin, smidig deig, la den stå tildekket med plast til du kommer hjem.
Da ser den slik ut, iallefall om solen kommer på besøk:0)
 
Bak ut det du måtte ønske, her ble det et lite brød og fire rundstykker.
Blomstene jeg fikk på PU dansen lyser påskegult i vinduet!
Jeg etterhevet baksten i en time,
den hevet ganske sent!
Sprutet den med vann og stekte i 20 minutter på 225* rundstykker,
40 minutter på brødet, med senket temperatur til 200*

Nå blir det omelett på ferske rundstykker på guttene som kommer fra trening,
Litt dusjing, og så er vi klar!!
Det dufter nystekt og godt i huset,
og jeg har ferskt brød med på hytta!!



0 kommentarer til «Brød til hytteturen!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.