Søte og gode påskeboller med vaniljekrem…..

Påsken har inspirert meg,
så idag blir det mye gult og oransje i baksten.
Her kommer noen nydelige søte bakelser,
boller med appelsin og gulrot…..med vaniljekremfyll….

Mmmm, disse ble søte og gode, med appelsinmelisglasur på toppen!

Påskeboller.

2 dl melk og fløte blanding (eller bare melk)
1,5 dl presset appelsinjuice, med fruktkjøtt
1 stor gulrot, finraspet
50 g gjær
75 g smeltet smør
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
ca 12 dl hvetemel.
 
Appelsiner og gulrøtter – fargene gjør meg glad!!
Press appelsin og ta med litt av fruktkjøttet og. Rasp gulroten fint.
 
Ha alt i bakebollen, (varm melk og appelsinsaft lunken)
La maskinen gå til en smidig deig, sett den så til heving ca 30 minutter underplast.


Imens kan du jo gå ut og lufte hunden om du har en.
 
Eller se hvor langt gressløken er kommet,
eller vedde med deg selv om smørblomsten springer ut idag??
 
Når du kommer inn igjen har deigen hevet deg nydelig!!
Trill små boller, kvevle så bollene flate.
 
Skvis ut litt vaniljekrem fra tuben, eller lag din egen. Oppskrift på vaniljekrem finner duher
I dag brukte jeg kjøpekrem.
Brett forsiktig sammen to sider først, brett de andre over der igjen og knip godt sammen på toppen.
(se den bakertse bollen, med sammenknepet topp) 
 
Sett knipetuten ned, og bollen på et bakebrett.
La den etterheve 30-45 minutter. Pensle så med egg.
Stekes i ovnen 200-225* i ca 10 minutter.
Følg med, legg bakepapir oppå om de blir fort brune.
Avkjøles på rist og smøres med melisglasur, laget av appelsinsaft.

Mmmm, myk og god bolle, med vaniljekrem i midten.
Fargen på glasuren blir nok ikke SÅ oransje….
jeg har jukset med Wilton oransje gelefarge,
som jeg fikk av søte Birgitte på jobben:0)

Og gutta var fornøyd da de kom ifra skolen….

Jøss, jeg blir jo rent i påskestemning her!!
Nå skal jeg lage mat til Guttene,
jeg skal spise på jobben,
vi skal ha avdelingsmøte,
og Hoa skal lage mat!! Jippi!!

Fortsatt god onsdag!





0 kommentarer til «Søte og gode påskeboller med vaniljekrem…..»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.