Enkel, men nydelig sitronfromasjkake.

Ble nok en gang inspirert av Manuela i
www.passion4baking.com

Hun laget en nydelig kake,
jeg lager en enklere versjon,
og bunnen har jeg laget i store pepperkakeformer!!

Det var slett ikke dumt å finne frem de store pepperkakeformene,
for jeg har ikke et utall av former,
og sånn som jeg baker,
er et lite sukkerbrød mer enn nok!!

Sukkerbrød.

Grunnoppskrift er 30 g mel og 30 g sukker pr egg.+ 1 ts bakepulver.

2 egg
60 g sukker
60 g hvetemel
1 liten ts bakepulver.

Visp en skikkelig stiv eggedosis og vend inn mel og bakepulver. (siktet)

Ha deigen i selvalgte former.
 
Stek i 15-20 minutter på ca 160-175* (bruk en kakepinn og kjenn om de er gjennomstekt)

Fromasj.

3 eggeplommer
100 g melis
2,5 dl kremfløte
3 plater gelatin
1 dl sitronjuice. (skviset sitron)

 
Visp eggeplommer og melis sammen, visp kremfløten til krem.
 
Skvis sitron til 1 dl. Eggedosisen blir fort tykk og fin, for hånd!!
 
Gelatinplatene legger du først 10 minutter i kaldt vann, så tar du de opp og kniper ut overflødig vann.
Varm sitronsaften, og rør gelatinplatene i den. Den skal smelte helt. Hvis ikke varm litt mer.
 
Avkjøl sitronen litt, og bland den så i eggedosisen. Så blander du det med kremen.

Dette blir en myk og fluffy blanding. Sett den litt i kjøleskap før du har den på kaken,
men ikke for lenge.
(en liten tur med Bonnie var egentlig litt for lenge…)
Smør fromasjen over kakebunnen og pynt med det du har!

Bringebær lyser opp og gir farge!
Sett den i kjøleskap og la den stivne helt.

Smak så en bit og nyt den himmelske myke smaken imot ganen….

Server kaken til de du er glad i…..
eller spis den helt alene,
fordi du fortjener det……

Oh yeah!!

Happy lørdagskveld!!




0 kommentarer til «Enkel, men nydelig sitronfromasjkake.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.