For det skal jo bare litt havregryn til,
så har du jo faktisk gjort loffen litt sunnere.
Og så har du og spenningen ved å se om noen merker det??
(Gubben sa ingenting…)
På lørdager spiser vi ofte stekt fiskepuding på loff.
En deilig avkobling til grovbrødet.
Sunnere lørdagsloff.
2 dl kulturmelk
ca 20 g gjær
1 dl små havregryn
1 ss smør (ca 15 g)
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
ca 3,5 dl hvetemel
Deigen idag er liten, jeg prøver å finne det perfekte mål til spiralformen min:0)
Doble den gjerne, og du har til en stor form + noen rundstykker.
Ha havregryn, 1 dl av kulturmelken og smøret i en skål.
Varm det i mikroovnen, ikke for mye, surmelken skiller seg gjerne,
bare rør det hele godt sammen!
La blandingen stå og trekke litt, ha i resten av kulturmelken og varm til lunken.
Ha alle ingrediensene sammen og kjør deigen godt i kjøkkenmaskin/for hånd.
Legg deigen til heving ca 30 minutter.
Bak så ut det du måte ønske.
Fyll former og trill kuler, sett det så til heving.
Denne formen skaper altså litt hodebry, ble ikke perfekt idag heller,
deigen hevet seg senere enn jeg trodde, jeg hevet dette i 30 minutter.
Inn i ovnen, 40 minuter på 200*
Etter å ha tatt det ut av formen steker jeg det ekstra i ca 15 minutter, 175*
Da får jeg en fin og sprø skorpe.
Som du ser ble ikke brødet en perfekt runding. Må ha mer deig i neste gang,
dobler porsjonen og lager heller noe annet ved siden av.
Nå skal jeg HØRE brannkamp og lage sitronfromasj til en kake,
samtidig!!
Man er da kvinne!!
Og kvinnen har og fått frotse litt på Gina tricot idag,
på nøyaktig 20 minutter (det var tiden jeg fikk fra gubben, kamp er kamp!!)
Klarte jeg å svi av 8-900 kroner…..
men det var verdt det…..elsker nye klær…
Man er da kvinne;0)
Så nyt lørdagen da!!
Det er det den er skapt for!!
Syntes faktisk at æ kjente god lokt av nystekt loff.
Vigdis Antonsen:Så bra:0)