Herbs and cheese in the evening….

Eller et ost og urtebrød…..
(hvilken setning fristet mest??)

Ihvertfall,
Noe godt skal man ha til kvelds når man spiser rester til middag!
Jeg Så et ostebrød hos passion4baking.com og ble inspirert.
Men lager min egen variant, godt krydret med urtekrydder.

Ost og urtebrød:

3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
25 g gjær
75 g kremost. (jeg brukte philadelphia)
2 ss fersk basilikum, hakket
1 ss hvitløk og urtekrydder fra SantaMaria
1/2 ts salt
1/4 ts sukker
1 dl havremel (kan utelates/byttes med samm.hvete fin)
1/2 dl sammalt hvete grov
ca 8,5 dl hvetemel
 
Friske urter, urtekrydder og kremost.  Ha det hele i bakebollen og kjør i vei!
 
La maskinen gå lenge og vel….. ca 10-15 minutter
(bruker du håndamakt så løs gjæren opp i vesken først)
Legg deigen i en bolle og la den heve godt opp.
Og du!! Lukt på deigen!! Himmelsk!
 
Når den er godt hevet tar du den ut på bakebordet.
Lag en pølse og strø så litt valmuefrø på bordet.
 
Rull deigen i valmuefrøene, grip så fatt i begge endene,
vri imot hverandre samtidig som du hiver den opp i en form!
Sett den til etterheving under plast, ca 30 minutter.

Nå har brødet hevet seg godt over formen,
sett det da i ovn på 225*,og stek det i ca 30 minutter
 (skru ned til 200* etter ca 10 minutter)

Brødet dufter nydelig, og smakte godt.
Sprø skorpe og himmelsk med graddost på….

Ha en frustrerende flott aften! 



 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.