Åh du åh du!!
I dag hadde vi dessert gitt!!
Enkel og kjapp, og inner-tier hos guttene;0)
Oppskriften kommer fra Nigella Lawson
Exspress sjokolade mousse
3 dl fløte
250 g sjokolade (jeg brukte lys kokesjokolade, orginal=mørk)
50 g smør
1 ss vaniljeexstrakt (eller 1 ts vaniljesukker)
150 g marshmallows
1/2 dl vann
Jeg halverte denne oppskriften, det var nok til 4,
mer enn nok, selv om vi spiste opp rubbel og bit….
Smelt skokolade og smør i en panne, rør,
Ha så i marshmallows, vann og vanilje og rør videre.
Nyt synet av smeltende sjokolade, rør til en glatt masse. Sett tilside.
Pisk kremen stiv, ikke overpisk! Ha i litt og litt av sjokolademassen,
vend inn med slikkepotten.
Dette kunne vært et lekkert malt bilde på veggen.
Bland videre, og ha tilsist massen i porsjonsformer.
Sett moussèen i kjøleskap,
Server gjerne med bringebær og et lett dryss melis.
Fantastisk godt, kan virkelig anbefales!!
Og ikke dumt på en mandag dette;0)
Oi, må prøves. Og igjen; veldig fine bilder altså. 🙂
Kjempe fin blogg♥
Så utrolig godt ut 🙂 Det skal jeg prøve å lage en gang 🙂 Tror du det går å lage det med helt mørt sjokolade også ? 81% kakao sjokolade ? 🙂
Det så utrolig godt ut! Lagde sjokolademoussekake forrige gang jeg lagde noe, men dette skal jeg virkelig prøve ut! 😀
Consuming:Elsker det kameraet, men må innrømme at det fremdeles står på auto…sukk, hvor blir tiden av!
Jenny Henriette:Ja det går nok helt fint, i orginaloppskriften skulle det være min. 70%, men familien min ønsket seg lys….:0)
Andrea:Åh, ja det smakte jeg på lørdag, skikkelig godt!
når man skal lage kremen er det sånn at man skal vispe fløten med litt sukker så den blir stiv eller bare piske fløten?
Mikkel: Hei. Du visper bare fløten stiv. Ikke sukker! Sjokoladen og marshmallows gjør den mer enn søt nok:)
Hvor lenge skal den stå i kjøleskapet før den blir stiv?
Synne: 1-2 timer skulle holde. Den skal jo ikke bli helt stiv. Nigella skriver den kan spises: jo før jo bedre:)