Langstekte kremete koteletter og hasselbackpotet med brennevinsost.

Dette ble en kremet opplevelse,
saftige møre koteletter,
med sprøstekte hasselbackpotet, med smak av brennevisnost!!
Morfar sin!

Langstekte kremete koteletter. (eller kontoletter om du vil…)

Jeg langstekte kotelettene i gryten, og i bunnen la jeg:
 
løk, gulrøtter og selleri, samt en hvitløk i biter og en tørlet chili, hel
Freste kotelettene raskt i pannen, idag brukte jeg  Santa Maria chicken and steak krydder.
 
I gryten helte jeg så buljong, ca 1 dl, og utkok fra pannen, ca 1/2 dl
1 beger creme fraiche og en pakke (125g) kremost.
Inn i ovnen på 150* i et par timer….eller mer….

Hasselbackpoteter med brennevinsost 
  
Skrell poteter og snitt en tynn skive i bunnen så de står støtt.
Bruk en god kniv og skjær snitt i potetene, nesten ned til bunnen. Tett i tett.
 
Smelt noen ss smør og pensle potetene, krydre så med salt, pepper og paprikapulver.

Ta frem brennevinsosten din, Morfars brennevinsost.
(ja jeg skriver det igjen og igjen for jeg synes navnet var fantastisk!!)
Denne kjøpte jeg på Ikea! God og lagret ost!
Riv litt ost på toppen.

Stek potetene i ovene på 225* i ca 45-50 minutter (kommer litt an på størrelsen)

Ta kotelettene ut av sausen, sil sausen og tykne den med maizenna.
Smak til med salt, pepper, sukker og soyasaus.

Server med brokkoli til!

Her ble gubben fornøyd,
nå ligger han mett og god på sofa og ser fotball!!
Kan livet bli bedre??

Jeg sitter mett og god foran min elskede blogg!
Kan livet bli bedre??

Neppe, vi har det som plommen i egget,
plommen fra frittgående gårdshøns!!
Og det håper jeg du og har!
God søndag

0 kommentarer til «Langstekte kremete koteletter og hasselbackpotet med brennevinsost.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.