I rullekaken igår var det vaniljekrem,
hjemmelaget,
egentlig bare fordi de var utsolgt på butikken for den ferdige.
Men det er jo bare tull,
for oj så enkelt, og oj så godt!!
Vaniljekrem:
3,5 dl melk
1,5 dl fløte
90 g sukker
1/2 vaniljestang
2 egg
2 eggeplommer
35 g maizenna
50 g smør
(jeg laget halv porsjon, det var nok til en rullekake, d.v.s. jeg har enda en rest
siden en del av kaken var med sjokoladefyll)
Splitt vaniljestangen, ha stangen og frøene i en panne med fløte, melk og sukker.
Kok opp.
Se de flotte gårdseggene, jeg er solgt, blir vanskelig bake med vanlige nå…..
Bland eggene + plommene med maizenna
(gjett om jeg er glad for den digitale vekten min!)
Rør i melkeblandingen når den koker opp,
rør egg og maizenna godt sammen.
Ta melken vekk fra varmen, ta forsiktig spiseskjeer med melkeblandingen og rør i eggene,
Hold på en stund og hell så eggeblandingen opp i pannen.
Sett pannen på varmen igjen or rør til blandingen tykner,
den skal ikke koke.
Nå gjenstår bare å røre i smør,
og det glemte jeg!!
Så det ikke før jeg skrev inn oppskriften,
men til fyll i kake gikk det fint uten,
tror imidlertid jeg tar i smør neste gang,
smaken og utseende blir nok enda bedre da!
Mmmmmm, nå tar du ut vaniljestangen,
og kremen er klar til hva du enn vil bruke den til!
Jeg sølte litt på bordet,
Mmmmmm, det var godt!!
Notat. Ja! den blir ENDA bedre med smør i!
Her var det detaljbeskrivelser. Burde være mulig å få til etter denne grundige innføringen.
Du assa..
Herlige kremen!
Jeg fikk lyst til å lage meg vaniljekrem nå, bare for å ha noe å gumle på… *sukk*
Jommi den så god ut, tro om det bare er å dryppe en dråpe eller to med romessens opp i blandingen om man skal ha romkrem? :DD Slurpings, tror det blir boller her til helga
Anonym: Så bra:) Prøv med romessens, mulig man burde droppe vaniljestangen da, men OG mulig at det smaker fantastisk sammen:) Gi meg gjerne en lyd om du prøver:)
Ville bare takke for en fin oppskrift som jeg prøvde ut i helga, ble vellykket og smakte nydelig sammen med krem til Fastelavensboller:-)
Bente Viddal: Så bra:) Kjekt at det smakte:)