Rullekake er enkelt og godt,
idag lager jeg tre forskjellige fyll,
noe for enhver smak,
og for å teste ut noen nye smaker!
Rullekake:
4 egg
70 g sukker
80 g hvetemel
Og det må jeg bare si,
jeg har fått gårdsegg fra Gubben,
noen han hadde med seg hjem fra Geilo,
og hello!!
Dette ble eggedosis dette!
Kan jeg noen gang gå tilbake til butikkegg??
Se på dette kjempe egget, her var det selvsagt to plommer,
tvillingegg;0)
Pisk eggedosis, dette er den flotteste eggedosisen jeg har laget!!
At eggene har SÅ mye å si ante jeg ikke…
Sikt på hvetemel, vend forsiktig i med slikkepott.
Hell utover bakepapirkledd langpanne, (evetn silikonmatte)
Jeg smurte bakepapiret tynt tynt med litt smør i tillegg.
Stek på 225* i ca 7 minutter.
Imens legger du kjøkkenhåndkle på benken,
bakepapir over,
strør sukker på bakepapiret,
Og der hvelver du kaken når den er stekt,
det virker skummelt, men går som regel greit,
vær kjapp og forsiktig, på en gang;0)
La pannen ligge over til kaken er litt avkjølt.
Pensle gjerne bakepapiret med kaldt vann, da slipper det gjerne litt lettere.
rull papiret forsiktig av.
Nå er kaken klar til å fylles.
Og fyllene er da klare!
Tranebærfyll:
1/4 dl tørkede tranebær
1 dl vaniljekrem
Legg tranebærene i bløt i 1/4 dl sukker og 1/2 dl kokende vann,
ca 20 minutter.
Hakk de så og bland med vaniljekremen.
Sjokoladefyll:
40 g kokesjokolade
1/2 dl fløte
25 g smør
Varm fløten og ha den over sjokolade, la det stå litt,
rør så til en glatt saus.
Smelt smøret litt og rør det i sausen.
Det tredje fyllet er rett og slett:
Hjemmelaget bringebærsyltetøy med vaniljekrem.
Vaniljekremen er og hjemmelaget,
legger den ut som egen oppskrift.
Smør fyllet på kaken.
Og rull kaken forsiktig sammen.
Legg kjøkkenhåndkle over og la den ligge litt for å sette seg.
Så gjenstår det bare å smake……mmmmm
Slett ikke dumt på en onsdag dette:0)
ååååh, NAMNAM! det så kjempegodt ut! 😀
herligheeeeeeet det såg godt ut! dumt nei!! 😀 namnamnamnam!!
Sweeeeeet…..Denne må prøves til helgen!
naam.. sikkert fryktelig sunn, da..
Ååå! Sulten!
Rullekake er godt! Også så rask og lage 🙂
lakte meg denne til frokost i dag, men rullet den feil vei, så det ble en lang og tynn kake;)
Den så grådig god ut 🙂
Flott bilder du har også.
Line:Takk:0)
Anonym:Hi hi, det var nok en smaklig frokost:0)
Skal det ikke være bakepulver i rullekaken ,?
Heia ,har du oppskrift på god loff ?
Vigdis Antonsen:Ikke i denne oppskriften. Her er det så mye egg at bakepulver blir unødvendig, bare husk og pisk eggedosisen godt og lenge:0)
Vigdis Antonsen:Hei:0) Nei egentlig ikke, men nå ga du meg en idè, er jo lørdag idag;0)Skal jamen bake et nå:0) Har derimot en lys brødoppskrift med kremost og urter i, om det kunne være noe.gå inn på lenken under:0) http://kjerstisandnes.blogg.no/1301426344_herbs_and_cheese_in_t.html
Og god lørdag:0)