Saftig og godt kornbrød.

Hva er vel en dag uten en grov, myk, spenstig og saftig deig??

Her kommer dagens brød,
(nei, jeg baker ikke hver dag, men hver fridag…..nesten)

Kornbrød a là Kjersti

4,5 dl lunkent vann
3 ss olje, oliven el annen
1 ts salt
1/2 ts sukker
1,5 dl solsikkefrø
1,5 dl havrekli
Ca 10 dl hvetemel

Ha alt i kjøkkenmaskinen og la den gå ca 10 minutter,
Eller rør for hånd, ta deigen ut og elt den godt!
 
Deigen ble fantastisk, slapp bollen akkurat, godt eltet, helt perfekt.

 
Hev deigen til det dobbelte og ta den ut på bakebordet.
Del deigen i passelige emner til ditt behov,
Jeg skal ha et brød og et rundstykke til min lunsj!

 
Hell solsikkefrø på benken og rull emnene i frøene.
Ta tak i brødet, vri det og legg det i en form:

(ja, akkurat som de gjorde på reklamen på tv igår om du så den…..blir så lett inspirert)

Sett de til etterheving under plast på ovnen ca 30-40 minutter,
til brødet hever seg akkurat over kanten
 
Pensle brødene med vann, eller bruk en spruteflaske,
enkelt og effektivt!

Stek brødene på nederste rille i ovene,
225* når du setter inne brødene,
skru ned til 200*,
stek brødet i 40 minuter,
det store rundstykke i 30 min.
 
Knakk brødet forsiktig under for å høre om det er gjennomstekt,
en hul lyd skal høres.


Et saftig og godt brød!!

Perfekt til lunsj, og til matpakken i morgen!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.