Caramel Cupcakes!

Yummi, det er lørdag og alt er lov,
så gi meg en skikkelig søt Cupcake,
sammen med en kopp sterk kaffe….
Oh-lala.

Dette har jeg spist nå!

Og det kan du og….

Lag først din egen karamellsaus,
utrolig enkelt,
og gjett om jeg skal bruke denne på isen neste gang!!
(myyyyye bedre enn kjøpesausen)

(liten porsjon)

20 g smør
35 g brunt sukker
1,5 ss lys sirup
1 dl kremfløte

   
Smelt smør, sukker og sirup på svak varme,
nå det er smeltet skrur du opp litt og rører til du har en mørk saus,
ha i kremfløte og rør videre,
Voila, karamellsaus!!

Så kan du starte på Cupcake`s

2 dl sukker
2 store egg
1 ss karamellsaus
1 ss kaffe ekstrakt (espresso+vann)
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
75 g smør
1/2 dl melk

 
Pisk en god eggedosis, og sikt deretter i det tørre,
herfra fortsetter du med slikkepotten,
så unngår du å slå all luften ut av eggedosisen.
 
Lag kaffe ekstrakt ved å blande 1 ss kokende vann,
med 1 ts Espresso pulver.

   
Vend i melk, kaffe og karamell og til sist smeltet smør.
Ha i muffinsformer.

Stek kakene på 200* i ca 10 minutter.

Lag frosting:

1/2 dl fløte
3-4 ts karamell
1-2 ts kaffe ekstrakt
4 dl melis
 
Varm opp fløten og rør i karamellsausen.
ha det over i en skål og tilsett kaffen,
ha i melis og rør til en god krem.

Ha kremen i sprutepose og dekorer Cupcakene,

Til sist tar du karamellsausen og ringler over,
lag deg en kopp kaffe og nyt!!

God lørdag!

 

0 kommentarer til «Caramel Cupcakes!»

  1. Trenger du mange flere lesere? jeg har en metode som funker kjempe bra!!! Klikk på navnet mitt:-D
    det tar ikke lang tid, og man for faktisk flere hundre lesere! jeg gikk fra 100- 938 lesere!
    Dessuten, er det bra til å skaffe SPONSORER! De switcher inom bloggen din, liker den og vips, du har en sponsor!

  2. Ååå, så lekre! Så flink du er! Uansett hva jeg gjør faller alltid mine muffins sammen på midten etter steking. Samme om jeg steker kort eller lenge. Har du noen tips til hva jeg bør gjøre?

  3. Consuming:Tja, du bør bruke stive former, eller ha formene i muffinsbrett, da vil de holde på formen og ikke flyte utover, og eventuellt falle sammen i midten. Ellers kan det være for lite hvetemel, men har du en oppskrift skal jo det være greit…. Muffinsbrett pleier å hjelpe:0)
    Håper det var litt hjelp i:0)

  4. Det der så jo helt fantastisk ut! Virket som en veldig lite komplisert måte å lage frosting på, så det skal jeg prøve når jeg er hjemme igjen 🙂

  5. Tusen takk for tips. Da skal jeg ønske meg muffinsbrett til bursdagen! 🙂 Lillemor på 5 elsker jo å bake muffins, og da er det så stusselig når 90% faller sammen på midten (og må jevnes ut med aaaalt for masse melis og nonstop!)

    1. Nicoline: Det blir vel knapt 1 dl saus, siden det er 1 dl fløte. Litt av vesken kokes bort. Lenge siden jeg laget den, så har ikke nøyaktig mål dessverre. Høres godt ut da 🙂 Jeg ville nok tripplet denne porsjonen jeg, for å være helt sikker…eller doblet den, kanskje jeg som er litt vel glad i karamellsaus 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.