Oreokjeks oppskrift, ny og bedre utgave:0)

Jeg har laget oreo kjeks her før,
da med sjokoladefyll.
Denne gangen ble jeg inspirert av en «fotball mamma»
Eva Marie sendte oppskrift hun fant i Dagbladet,
og da jeg fikk smake kjeksene på en, ja, fotballkamp,
skjønte jeg fort at dette var «ekte» saker,
og da må jeg jo prøve og!
Takk:0)

Hjemmelaget oreo kjeks:

230 g smør
470 ml sukker
320 ml kakao
350 g hvetemel
2 store egg
0,25 g salt
1 ts vanilje essens

Rør smør og sukker hvitt,
ha i egg ett og ett + vanilje og bland i det tørre til det akkurat samler seg
      
Jeg laget bare halv porsjon,
det er litt arbeid, så ha litt tid når du starter dette.
(eller var det kanskje bare fordi jeg laget brownies, frokostblanding, brød og boller samtidig…???)

I hvertfall:
del deigen i to, (det trengte altså ikke jeg)
legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den tynn, 6 mm tykk. (tynn/tykk)
Og legg den deretter i kjøleskap.
    
Etter ca en time tar du de ut og finner en ca 5 cm i diameter form som du stikker ut kjeks med.
(min form var litt større, men det var det jeg hadde idag, eller forrige onsdag rettere sagt….)
    
Stikk i vei og legg på kald bakepapirkledd plate. (jeg la platen ut på trappen litt jeg;0))
Kjevle på nytt med restene,
og du må nok belage deg på å kjøle deigen litt i mellom,
ellers blir den klissen og kjeksene blir ikke så fine…..

Stek kjeksene CA 15 minuter.180*  Følg med følg med, de er veldig mørke,
og det er vanskelig å se om de blir brent.
Men det går helst bra:0)

Så er det bare å lage fyll,
enkelt og greit i Majoren vettu;0)

115 g smør
120 ml delfiafett
700 ml melis
1 ts vaniljeessens

Smelt delfiafett og rør smør mykt i det. Ha i melis og vanilje og kjør i vei.
(litt rart med 120 ml delfiafett, jeg smeltet og målte i dl beger)
  
Jeg hadde hørt at det ble ganske mye fyll,
så jeg minsket mengden litt.
(halv oppskrift ble 50 ml fett, 48 g smør, 300g melis 1/2 vanilje) 
  
Legg kjeksene utover og smør i vei.
Det var faktisk ganske gøy….
for de ble veldig fine,
og guttene sa de var god.
Så da får vi si oss fornøyd;0)

Lykke til:0)

                                                                      

0 kommentarer til «Oreokjeks oppskrift, ny og bedre utgave:0)»

  1. Her fant jeg ut at det er morsomt med mange bilder mens du baker 🙂
    Disse så jo helt fantastiske ut. Kunne du tenke deg å prøve å bake med f.eks sukrin og lav karbo mel!? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.