Hjemmelaget yoghurt! Enkelt, billig og godt!

Og ikke minst,
du kan velge din egen smak!

Jeg har fått en favoritt,
kokos og lønnesirup!

Men denne gangen laget jeg en ordinær med vaniljestang,
og kokos.

Kok opp ca 5 dl melk i en panne,
sammen med en halv vaniljestang,
(skrap utav frø og ha alt i pannen)
samt 1-2 ss kokos

Når dette har fått såvidt et kok,
så sett det til side i 15 .
(jeg setter på timeren på ovnen)

Ta så en liten skvett av melken og ha i en skål e.l.
la den avkjøle enda noen minutter og ha så i ca en liten ss naturellyoghurt.

Rør om og ha blandingen tilbake i kjelen. Legg lokk på.
Pakk kjelen inn i et tykt håndkle,
og la den stå på kjøkkenbenken i 8 timer.

Sjekk etter 8 timer at massen har samlet seg og blitt tykk.
   
Og nei, det er ikke rusk, det er vaniljestangfrø!              Og nei, det er ikke klumper, det er kokos;0) 

Nå heller du yoghurten over på et glass, skål e.l. Med lokk.
Jeg bruker et Norgesglass,
og kjenner du noen over 60,
så har de sikkert hauger av glass stående som du kan få låne,
hvis ikke er fretex et yndet sted for sånne glass,
veldig anvendelig:0)

Vaniljestangen kan være med på lasset,
jeg har den bare i,
men fjern den nå du om du vil.

Denne yoghurten er litt tynnere enn vanlig yoghurt,
hvis du synes den er for tynn,
ja så siler du den bare gjennom et kaffe filter!

Jeg synes det er greit at den er litt tynn,
siden jeg bruker den til musli,
som du BTW finner oppskrift på her

Helt hjemmelaget, og veldig godt!

Nå er dagens andre frokost inntatt,
grove scones med syltetøy;

Det smakte godt,
men sconesene ble litt tung….
gode, ja bevares,
men ble vel kanskje reddet av syltetøyet,
som jeg må si var veldig godt,
(selvskryt, ja jeg vet)

Så vet du om, eller har du oppskriften på de perfekte grove scones,
så tar jeg imot med takk:0)
Ellers er det bare å lete videre…

Ha en strålende tirsdag,
nå går ferden til byn med guttene,
shopping og mat,
herlig kombinasjon!

0 kommentarer til «Hjemmelaget yoghurt! Enkelt, billig og godt!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.