Oppskrift på gode lunsjboller!!

Her kommer endelig oppskriften på noen deilige lunsjboller.

Hvorfor ikke lage noen en kveld,
og ha de med til matpakke dagen etter??

En enkel opskrift:
2,5 dl lunket vann
25g fersk gjær
2 ss olje
1/2 dl sammalt hvete fin (bruk gjerne grov og event litt mer, dette var lørdagsvarianten)
1 ts salt
1/2 ts sukker
Hvetemel til en smidig deig:

La den heve til dobbel størrelse,
og kjevle så ut et rektangel.
Imens deigen hevet tok du:
1/3 del kremost (philladelphia event)
blandes med revet hvitløk, og krydder etter smak

Smør denne blandingen utover det kjevlete rektangelet
og strø over skinke og sukkererter.

Rull sammen og skjær i biter som til skillingsboller

Legg på plate, la de etterheve og strø litt ost på toppen før de steker.

Etterheves i ca 30 minutter og stekes på 200* ca 20 minutter.
Avkjøles på rist.
Akkurat nå spiser jeg de som ble igjen fra lørdag,
har varmet de i ovn på 200*,
og de smakte fremdeles godt!!

Det ble dagens matinnlegg,
restefesten er godt igang,
og kjøleskapet puster lettet ut,
endelig litt armslag……
men bare vent,
jeg har jo fri i morgen……

God tirsdag!!

0 kommentarer til «Oppskrift på gode lunsjboller!!»

  1. Oi, oi oi, disse skal jeg prøve. Perfekt i matboksene til arvingene, he-he. Prøver hele tiden å finne OK alternativer til skiver med leverpostei…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.