Endelig: Chicago style deep dish pizza!

Og igjen må jeg jo bare takke inspirasjonskilde nr 1:
www.passion4baking.com

En fantastisk side!!

Du vet hva som er inni her sant???
cheeeeeeeeeeeeeese!!!!!!! (sleve…sleve…)

Denne oppskriften er til 4×20 cm former.
Jeg halverte oppskriften, Brukte en 22 cm form og liten ildfast form.
(og tok muuuuuuligens litt ekstra ost…)

Deig:
812 g mel
125 g maismel (får du på helsekosten)
2,5 ts salt
2 ts sukker
6 dl vann
50g  fersk gjær
85g smeltet smør
113g smør (til å smøre på deigen)
3 ss olje (til å smøre boller med)
Blandet alt det tørre, helte i lunket vann og smeltet smør + gjær,
og lot det stå til i kjøkkenmaskinen.
Det gikk helt fint, ikke noe styr med å røre ut gjæren først.

Ha deigen i en smurt bolle

Og la den heve til dobbel størrelse! (med plastfolie over)
Kjevle den ut til rektangel og smør smør utover: 

Rull sammen som til skillingsboller, men la den bli kortest mulig.
Del den i 2 eller 4 (4 hvis du lager full oppskrift, halvert=2)

Kjevle de litt flat og rull de sammen,
legg de i bolle smurt med olje:

Ta på plastfolie, sett de i kjøleskap i 30 minutter!

Lag i mellomtiden sausen:
60g smør/olje
1-2 store løk
2-4 hvitløkfedd
1600 g knuste tomater (4 bx)
3 ss peppermiks
4 ts salt
4 ts oregano
fersk basillikum etter smak.

Fres løk i olje, ha i hvitløk (raspet/presset/hakket)
ha i resten og la det putre og kose seg!
Ta ut deigen etter 30 minutter, kjevle litt og form den etter formene.
(som må være smurt!)

Hell over ost, revet mozarella først (men miks gjerne, jeg tok litt lagret ost sammen med)

800 g revet mozarella
50-100 g revet parmesan
200-300 g pepperoni
pizzasausen.

Hell over pizzasaus,
og legg på pepperoni

Ja du ser rett,
jeg glemte sausen,
og måtte ta ut igjen pepperoniene,
helle sausen på først,
og så ta PÅ pepperoniene etterpå!
(dette er faktisk en konjakkpølse gubben fikk fra jobben til jul, nydelig på pizza og!)
Oppå dette rasper du parmesan,
og som ekstra la jeg fersk mozarella på toppen…..

Som du og ser la jeg en taco rest i den lille formen,
men vi likte pepperonien best!

Ferdig og klar til dyp dykk!
Stekes 225* i ca 25 minutter.
Absolutt fordel med avtagbar form,
må kjøpe meg noen i 20 cm str…..
Ikke lett å få noe bra bilde av et stykke,
ble litt uskarpt desverre….

Men kanskje jeg får noe i bursdagsgave!!!
Eller har de glemt at jeg ønsker meg SPEILREFLEKSkamrea!!!

Ja ja (vet du at jeg først skrev tallet istedenfor bursdagsgave,
men jeg tok det vekk igjen….., hva er det med det 4 tallet da….)

Ha en cheeeeeesy ung, stylet og dyyyyyyp onsdag!!!

 

0 kommentarer til «Endelig: Chicago style deep dish pizza!»

  1. Har vært på fjellet noen dager og ikke fått lest blogger, -men nå var det jammen mye godt her. Sikle, sikle…. 🙂 Denne må definitivt prøves!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.